Zűrzavaros éjszaka - Bemutatóra készül az Andrei Mureșanu Színház

Zűrzavaros éjszaka – Bemutatóra készül az Andrei Mureșanu Színház

Az Andrei Mureșanu Színház új bemutatójával, a Cristian Ban által rendezett Zűrzavaros éjszaka Caragiale komédiával, a klasszikus román drámairodalom egyik gyöngyszemét ajánlja közönségének.

Bár az előadás szövegében ragaszkodik az 1878-ban megjelent Caragiale szöveghez, Cristi Ban rendezése mégis más, mint a klasszikus Caragiale színpadra állítások. A rendező szándéka szerint az előadás könnyen befogadható lesz a fiatal korosztály számára, kimondottan az ők igényeiket szem előtt választotta ezt a Caragiale szöveget. Mivel ez a Caragiale komédia kötelező érettségi tétel, az előadást magyar nyelven feliratozzák, hogy könnyen érthető legyen a város minden középiskolása számára.

 A zűrzavaros éjszaka a külvárosi erkölcsök komédiája, családi botrányokkal, bukaresti külvárosi létre jellemző nélkülözhetetlen szerelmi háromszögekkel, egy olyan világnak tart tükröt, melyet Caragiale szenvedélyesen szeretett és pártalan módon ábrázolt műveiben. Egy olyan közösséget ábrázol, mely napjainkban is fellelhető. Az előadás előbemutatója 2017 április 24-én, bemutatója április 25-én, 19 órától lesz megtartva az „Andrei Mureșanu” Színház székhelyén, az ARTA teremben, a Szentgyörgy Napok Kulturális Hét keretében.

Az előadás szereposztása: Daniel Rizea, Costi Apostol, Sebastian Marina, Ion Fiscuteanu Jr., Liviu Popa, Fatma Mohamed és Claudia Ardelean. Az előadás díszletervezője Andreea Simona Negrilă.

Az előadásokra egy jegy ára 15 lej és megvásárolható a Városi Kulturális Szervező Irodában, előadás előtt a helyszínen, illetve online: a biletmaster.ro honlapon.