ZUG. Zone júniusi programja

ZUG. Zone júniusi programja

Bár ebben a hónapban a Váróterem Projekt előadásai már nincsenek programon, nem maradnak színház nélkül a ZUG-ba látogatók. Júniusban két vendégelőadásra is sor kerül, mindkettő a Galactoria Fesztivál keretén belül. A Galactoria Fesztivál Romániában egyedülálló egyetemi kezdeményezés, amely támogatja a különböző szakok közötti együttműködést és láthatóságot biztosít a Színház és Televízió kar végzős diákjainak úgy a nagyközönség, mint a szakma előtt.

Elsőként a Mi és Marlon Brando – jelenetek a Vágy villamosából című darabot tekinthetik meg a nézők, június 6-án, 17:00 órától. Az előadást a kolozsvári végzős mesterit hallgatók készítették a Budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Kiss Csaba rendezésében.

Június 9-én, este 7 órai kezdettel ugyancsak a Galactoria keretén belül a Soshin Színházi Egyesület Egy távoli emlék töredékei című előadása kerül színpadra, Köllő Csongor rendezésében. Az előadás cselekvést, szövegeket, zenét és táncot ötvöz. Töredékeket találkoztat egymással, amelyek bizonyos sorrendbe állítva, akár egy történetet is kiadhatnak.

A ZUG állandó programjai is búcsúznak a nyári hónapokra egy-egy utolsó jameléssel illetve vetítéssel. Június 6-án, 21 órától várja a zenélni vagy hallgatózni vágyókat a szezon utolsó JamZugja, A Lugosi Béla Filmklub pedig 13-án, az Im Lauf der Zeit (Az idő múlása) című film vetítésével zárja az évadot.