Zöld szerelem – A Borsópróba című bábelőadás

Zöld szerelem – A Borsópróba című bábelőadás

Játékosan neveletlen herceg, gördeszkázó hercegkisasszony gyűrött szoknyában, bőszen de  kellő szelídséggel vitatkozó uralkodópár, tengerzöld szerelem, elkenődött smink, kalóriák dalba foglalva, egymást egy-egy rímmel előzékenyen kisegítő bábok, izgalmas, találékony és a történet központi elemeire gördülékenyen fókuszáló díszlet- és kellékhasználat, a figyelmet garantáltan végig lekötő hangefektek és mozgásstruktúra – ilyen volt a Borsópróba.

A Váróterem Projekt legénysége kicsit lecsupaszította, majd mókás és izgalmas elemekkel töltötte fel, végül megcsűrte-csavarta Andersen Borsószem hercegkisasszony című klasszikus meséjét, és a végeredményt új főhadiszállásán, a ZUGban (Traian utca, 40-42. szám) mutatta be október 19-én délelőtt 11 órakor. Annak ellenére, hogy a helyszín alig egy hete nyitotta meg hivatalosan a kapuit, a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlott bábelőadásra szép számmal érkeztek az izgatott kicsik és az érdeklődő nagyobbak is. Az előbbiek körében maga a ZUG udvara is mély benyomást keltett, banditásan misztikusnak találták a környezetet – van is benne valami – így a jegyváltás percei is izgalmasan teltek.

Az előadás plakátja pontosan összefoglalja és hazugság nélkül vetíti előre az élményt: vidám, színes, játékos, borzas, vicces, a kisgyerekek igényeihez illeszkedően hangos darab, az ő problémáikat és életszituációikat idézve a játéktérre, Kürti Andrea szeretetreméltó bábjaival, amik kétség kívül hamar belopták magukat a nézőtér tágra nyílt szemű gyerekeinek szíveibe. A levegőben tapintható figyelem és érdeklődés csendjét csak kacagáshullámok törték meg, egy előadás-látogató sem unatkozott, forgolódott vagy beszélgetett.

A Borsópróba tehát igényes és izgalmas vasárnap délelőtti programnak bizonyult, majd’ egy órás játékideje annyi vicces rímet sorakoztatott fel, amennyi legalább hétfő reggelig mosolyt ragasztott az arcunkra.

Írta: Bertóti Johanna és Rumi László

Bábok: Kürti Andrea

Zenéjét szerezte: Bertóti Johanna

Játsszák: Csepei Zsolt, Sebők Maya, Vetési Nándor

Gitáron játsszanak: Bertóti Johanna, Sipos Krisztina

Rendezte: Rumi László