Zajlik a II. MAFESZT

Zajlik a II. MAFESZT

Január 22-26. között második alkalommal szervezi meg a Magyar Színházi Szövetség (MASZÍN)  MAFESZT névre keresztelt színházi seregszemléjét. Az ötnapos fesztiválon hat társulat tizennégy előadását láthatja a közönség, köztük felnőtt-, gyermek- és táncszínházi produkciókat.

A fesztivál második napján kezdetét vette a seregszemle gyermekszínházi szekciója: a Csíki Játékszín nagy sikerrel mutatta be Csipike, a gonosz törpe című előadását. A stúdiószínházi előadások sorát az Aradi Kamaraszínház és a békéscsabai Jókai Színház Sonkamenüett című koprodukciója folytatta, ezt követően, este 19 órától pedig a Tomcsa Sándor Színház A főfőnök című előadását láthatta a közönség.

A fesztivál szervezői az eseménysorozat keretében alkotói workshopot hirdettek a tagszínházak művészei számára. Az alkotói workshopot Kokan Mladenović szerb rendező tartja, aki olyan Kárpát-medencei társulatokkal dolgozott már együtt, mint az Újvidéki Színház vagy a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház együttesei. A workshop során a színművészek napilapok híranyagai alapján improvizálnak.

A MAFESZT programjában a MASZÍN által kezdeményezett, hiánypótló színháztechnikai képzéssorozat harmadik modulja is helyet kapott: január 23-án és 24-én a Magyar Színháztechnikai Szövetség munkatársai számoltak be a színpad-, fény- és hangtechnika újdonságairól a továbbképzésen résztvevő tíz színház képviselőinek.

A II. MAFESZT január 24-én, 10 órától a székelyduvarhelyi színház gyermekelőadásával (Rengeteg Ábel és Kürtős Kata), 17 órától pedig a Szigligeti Társulat Apátlanul című előadásával folytatódik. Ezt követően, a Moszkva Kávéház szervezésében sor kerül a Tomcsa Sándor Színház Magyar Mátrix című kocsmaszínházi előadására. A közönség január 25-én, 17 órától a Harag György Társulat Tizenöt próbálkozás a színészetre című monodrámáját, illetve 19 órától a temesvári társulat Rabenthal című nagyszínpadi produkcióját láthatja. A fesztivál január 26-án a temesvári Hókirálynő című gyermekelőadással, az Olivér! című musicallel, valamint a temesvári és szatmári társulatok koprodukciójával, a Burundangával zárul.

Az előadásra jegyek még kaphatók a színház jegypénztárában, amely hosszított nyitva tartással, 11-19 óra között várja az érdeklődőket. További információk és teljes program a mafeszt.szigligeti.ro oldalon olvasható.