Workshoppal és próbatánccal nyitja az évadot az András Lóránt Társulat

Workshoppal és próbatánccal nyitja az évadot az András Lóránt Társulat

Az András Lóránt Társulat 2014-ben jött létre a társulatvezető, András Lóránt sajátos szakmai arcéle és koreográfiai módszertana szerint – amikor néhány frissen végzett koreográfus úgy döntött, hogy egzisztenciát és jövőt teremt magának. A társulat azóta mint független, önfenntartó táncszínház vált ismertté és elismertté.

A társulat 2018/2019-es évadát egy kortárs tánc workshoppal és próbatánccal egybekötött programsorozattal nyitja a társulat marosvásárhelyi székhelyén, a Brăila utca 10. szám alatt. A 2018. október 4-6. között zajló esemény záró momentuma egy casting, sikeres válogatás esetén a társulat projektszerződéseket ajánl fel. A próbatánc feltétele a workshopon való részvétel.

A szervezők a műhelymunkára táncosokat, koreográfusokat várnak, illetve olyan jelentkezőket, akiknek volt már korábban tánccal és mozgással kapcsolatos tapasztalata.

A workshopon Bezsán Noémi és Dabóczi Dávid oktat napi 6 órában. Az általuk tartott foglalkozásokról bővebben:

BEZSÁN NOÉMI

Az András Lóránt Társulat alapító tagja, ahol aktív táncos-koreográfusként tevékenykedik. Színházi előadásokban koreográfiák, mozgásanyagok tervezésén dolgozik, illetve saját rendezésekkel kísérletezik a tánc és a színház mezsgyéjén. A kortárs tánc sokszínű irányainak elegyéből építkezve, egy sajátos rendszerbe foglalva bontakoztat ki olyan mozdulatvilágot, amelyben a test mozgásának transzformációi kerülnek felfedezésre. A kurzus céljai: a mozgásminőség váltakozásainak keresése, a csoportos és egyénített improvizációs gyakorlatok révén a test felfedezése, felszabadítása, a dinamikában rejlő játékosság lehetőségeinek feltárása, a kortárs tánc technikai eszközein keresztül.

DABÓCZI DÁVID

Az András Lóránt Társulat táncos-koreográfusa volt két évig, ezenkívül a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház előadásaiban is részt vett, jelenleg a Közép-Európa Táncszínház ösztöndíjasa. „A tánc alapvetően egyszerű. Bármilyen forma, amelyet a test által alkotunk meg, elfoglalva így a térből egy szeletet, táncnak nevezhető. A kurzus folyamán a mozdulatok felépítését, összetevő elemeit, és a megszülető koreografikus anyagból eredő kompozíciós lehetőségeket fogjuk tanulmányozni. A tánc a mozdulatlanságnál kezdődik. Ha megértjük és megérezzük a mozdulatlanság dinamikáját, akkor készen állunk a mozgásművészet bármilyen formájára.”

A workshopon való részvétel díja 200 RON. Jelentkezni egy online űrlap (https://goo.gl/forms/ImPRZaUtyAsyIgJJ2) kitöltésével lehetséges, amely elérhető a társulat Facebook-oldalán. Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 30.

További információk és elérhetőség: andraslorantcompany@gmail.com