Workshop színészeknek a TESZT-en

Workshop színészeknek a TESZT-en

A Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó, azaz a TESZT május 22. és 25. között ingyenes workshopot hirdet fiatal színészek és színész hallgatók számára Vito Weis és Uroš Kaurin szlovén színészek vezetésével. A két fiatal maribori művész nemrég elnyerte a fiatal színművészeknek járó legjelentősebb díjat Szlovéniában, a Borštni-díjat, és olyan neves rendezőkkel dolgoznak együtt, mint Bojan Jablanovec, Oliver Frljić és Jernej Lorenci. A két alkotó mind kőszínházakban, mind pedig független színházi projektekben előfordulnak , legfőbb célkitűzésüknek tartják, hogy eredeti produktumot hozzanak létre.

Számos európai turnét követően a színészpáros május 24-én a HŐS 2.0 – Az előadások előadása címmel lép fel a TESZT Fesztivál programjában, az előadás témáját a színészmesterség, valamint a fiatal színészek sikerhez való viszonya és saját képességeiknek tovább fejlesztése képezi.

A felhívásra angolul jól beszélő 35 éven alatti fiatal színészek és színészhallgatók jelentkezését várjuk. A workshop foglalkozásaira május 22-én délután és  május 23-25-én 10.00 és 17.00 óra között kerül sor. A beválogatott résztvevők számára a workshop ideje alatt ingyenes belépést biztosítunk a TESZT előadásaira.

A jelentkezők rövid szakmai önéletrajzát és motivációs levelét várjuk a tesztfestival2019@gmail.com címre, legkésőbb május 10-ig!

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház által szervezett TESZT-re május 19-26. között kerül sor a Temesvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának főtámogatásával. 2019-ben a fesztivál programjába 15 előadás került beválogatásra, 10 országból. További információkért: www.teszt.ro.