WonderPuck Fesztivál 2018

WonderPuck Fesztivál 2018

Erdély, gyerekeknek és családoknak szóló fesztiválját, a WonderPuck Nemzetközi Utcaszínház Fesztivált második alkalommal, az iskolaév kezdetekor, szeptember 14-16 között szervezzük meg. A fesztivál keretében az érdeklődő családok szabadtéri utcaszínházi produkciókat tekinthetnek meg, belépődíj nincs.

 

Társadalmunk esztétikai és színházi értékrendje egyre gyengül. Rendezvényünk célja az, hogy komplex, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló produkciók révén próbáljuk meg nézőink színházi és kultúrafogyasztó igényét fejleszteni. Háromnapos, belépődíjmentes rendezvényünk során a művészet egyetemes nyelvén készült produkciókkal szeretnénk kiemelkedő kulturális élményt nyújtani nézőinknek.

Az idén már második alkalommal megrendezett WonderPuck Utcaszínház Fesztivál játéktere bővül, a Főtér mellett a Múzeum téren, illetve Bonchidán, a Bánffy-kastélynál is szervezünk előadásokat.

Idei fesztiválunk három részre tagolódik: az óvodások és kisiskolások WonderPuckjára, a tizenévesek WonderPuckjára, valamint az Egyesülés Centenáriumát ünneplő WonderPuckra.

A hazai és külföldi társulatok által bemutatott utcaszínházi produkciók révén a Wonderpuck Utcaszínházi Fesztivál szeretne a hasonló jellegű európai rendezvények élvonalába kerülni.

Már az első, 30 előadást és 300 előadót felvonultató  Wonderpuck Utcaszínház Fesztivál is nagy sikert aratott, a háromnapos rendezvény produkcióin több, mint 17.000 néző vett részt.

A Puck Bábszínházról

 

A Puck Bábszínház 1950-ben alakult, és a Kolozs Megyei Tanács hatáskörébe tartozik. Az intézmény román, illetve magyar tagozata összesen háromszáznál is több bemutatóval büszkélkedik, és jelentős elismerésnek örvend országszerte. A Puck Bábszínház jelenlegi repertoárjában 25, gyerekeknek szóló cím szerepel. 2002 óta az intézmény szervezi a kolozsvári művelődési élet egyik fontos rendezvényét, a Puck Nemzetközi Báb- és Marionettfesztivált, 2017 szeptemberétől pedig a családoknak szóló Wonderpuck Utcaszínház Fesztivált.