Wonder Puck −  gyerekek és szülők fesztiválja

Wonder Puck − gyerekek és szülők fesztiválja

Az óvoda- és iskolakezdést követő hétvégén a Puck Bábszínház is nyitja kapuit, mégpedig egy különleges rendezvénnyel: az első Wonder Puck Utcai Fesztivállal.  

Kolozsvár kitágítja kulturális határait egy kivételesen új kezdeményezéssel, a Wonder Puck utcai fesztivállal. Az első „Wonder Puck” utcai fesztivál főszervezői a Kolozs Megyei Tanács, a Kolozsvári Puck Bábszínház, Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa, valamint főpartnerekként az ESUA Alapítvány és LIONS Alapítvány.

A Wonder Puck egy olyan nyílt színi, szabadtéri rendezvény, amely a család minden tagját megszólítja egymás mellett felvonultatván a művészet különböző formáit, úgymint a színházat, a zenét, a táncot, a képzőművészetet és kézművességet. A fesztivál egész ideje alatt nevelő és feltöltő kulturális tevékenységeken vehet részt a jelenlévők apraja, nagyja.

Az első kiadás Kolozsvár Főterén zajlik 2017 szeptember 15-től 17-ig. A rendezvényt pénteken 15:00 órakor nyitják meg a nagyszínpadon, utána pedig 15:30-tól a Kolozsvári Katonai Fúvószenekar Disney-filmekből való zenékkel szórakoztatja a nagyérdeműt. A fesztivál egy másik különlegesnek ígérkező kínálata a Jelmezbál, amely játékosságával és színes forgatagával főként a gyermekeket, de egész családjukat szeretettel várja. A Jelmezbál szombat este 19-tól kezdődik és a Varázslatos tombolával zárul. A vidám táncos hangulat a Voltaj Academy koncertjével folytatódik, mely a fesztivál második napjának záróakkordját is képezi.

Az esemény programjában komplex színházi és kulturális oktatási kínálat található, mely a gyerekek és fiatalok esztétikai világát gazdagíthatják. A legkisebbekhez a bábszínház, az ifjúsághoz pedig elsősorban saját korosztályuk előadásai szólnak majd. Kolozsvár szívében tehát, mintegy 3.520 négyzetméteren, három napon keresztül vonzó és barátságos művészi előadások és tevékenységek várják a gyerekeket és szüleiket.

A kolozsvári művészek mellett fellépnek nagyváradi, szebeni, gyulafehérvári, marosvásárhelyi, nagybányai, dévai, szatmárnémeti és dési művészek is. A színházi intézmények és társulatok mellett a fesztivál számos jeles kolozsvári iskolának biztosít fellépési lehetőséget színházi produkciókkal, koncertekkel, táncokkal, zsonglőrködéssel, alkotóműhelyekkel és kiállításokkal.