Volt egyszer egy  című gyerekelőadás bemutatójára készül az Ariel Színház

Volt egyszer egy című gyerekelőadás bemutatójára készül az Ariel Színház

Volt egyszer egy kislány. Volt egyszer egy köd.
Volt egyszer egy sósperec. Volt egyszer egy csend. Mindennek van meséje, és minden mesében ott bújkál egy új világ, egy újabb csoda.

Lackfi János megfogalmazásában: Máté Angi írásai „világújrateremtő”, egyszerre egyedi és erdélyi, gyermeki és művészi, csodásan hajlékony és mulatságosan naiv Máté Angi-nyelven beszélnek. A szerző két testvérkötetének (Volt egyszer egy, Ez egy susogó levél) különös, álomszerű és szürreális, mégis otthonos világát az Ariel Színház hét színésze eleveníti meg. Bonczidai Dezső, Cseke Péter, Gáll Ágnes, Gönczy Katalin, Halmágyi Éva, Máthé Rozália és Szabó Dániel – egyszerre mesélők, játszók és alkotók is a színpadon.

Az előadás indítópontja a Volt egyszer egy kislány című mese. Ennek főszereplője, egy kislány bátran kisétál a félelmetes, mert üres világba. Jártában-keltében élményeket szerez és nyújt másoknak, benépesítve az üres világot, amely így, ismerősen már nem is annyira félelmetes.

Máté Angi meséit Markó Róbert, a győri Vaskakas Bábszínház művészeti vezetője alkalmazta az Ariel Színház színpadára.
Az egyszerű formákat kreatívan variáló, költői látvány a kecskeméti Tintaló Társulásból ismert Sipos Katalin munkája, a koreográfus pedig a nagyváradi Szigligeti Színház tagja, Györfi Csaba.
A zeneszerző a nemzetközileg is elismert énekesnő, Kiss Erzsi és alkotótársai: Pápai István, Dudás Zsombor; zenei felvétel, keverés, mastering: Pápai István/Bioton.

A 4 éven felüli gyerekeknek szánt produkciót Bartal Kiss Rita, a zalaegerszegi Griff Bábszínház Blattner Géza-díjas művészeti vezetője rendezte.

BEMUTATÓ: május 10., péntek 18 óra, az Ariel Színház nagytermében (Poligrafiei u.4.)
A következő előadás május 12-én, vasárnap de. 11 órától lesz.

Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatta.
*
Video promo:  https://youtu.be/Z7z-ERdsFpU
http://www.teatrulariel.ro/magyar-tarsulat/news-hungarian/archiv/volt-egyszer-egy.html
https://www.facebook.com/events/1324965474309124