VŐLEGÉNY - Bemutatóra készül a Csíki Játékszín

VŐLEGÉNY – Bemutatóra készül a Csíki Játékszín

A Csíki Játékszín Szép Ernő Vőlegény című színművével indítja az új csíkszeredai évad premierjeinek sorát. Az előadás október 14-én, pénteken 19 órától Parászka Miklós rendezésében látható.

Egy többgyermekes családban vagyunk. Szép Ernő darabjában minden név beszél, így a Csuszik név is elmondja a családról, hogy éppen merre tart a lejtőn. A lányok már felnőttek és dolgoznak a betevőért, a szülők eltartott gyerekként élnek túl. Aztán megcsillan a remény, hiszen a lányok egyike, Kornél a tánciskolában megismerkedik egy fiatalemberrel. A kilátástalan helyzetre kézenfekvő megoldás lenne egy jól szituált vőlegény.

szereposztás: Rudi, fogász: Vass Csaba, Kornél, Papa és Anya lánya: Sándor Anna, Papa: Fülöp Zoltán, Anya: Márdirosz Ágnes, Mariska, Papa és Anya lánya: Fekete Bernadetta, Duci, Papa és Anya lánya: Bokor Andrea, Zoli, Papa és Anya fia: Bende Sándor, Fater, Rudi apja: Kiss Ernő, Gyengusné, mozi-zongorista: Bartalis Gabriella, Nusi, táncosnő: Ráduly Beáta, Sári, táncosnő: Zsigmond Éva Beáta, Pimpi, kamester, Nusi férje: Bilibók Attila, Pendzsi, székely szolgáló: Szederjesi Teodóra. Díszlet-jelmeztervező: Parászka Máté. Rendező: Parászka Miklós.

Az előadás főtámogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Szép Ernő örökösének az engedélyét a Hofra Kft. közvetítette.

Műsoron októberben:

október 14. péntek, 19.00 Bánk bán bérlet, bemutató előadás

október 16. vasárnap, 19.00 Prospero bérlet

október 18. kedd, 17.00 Csongor és Tünde bérlet

október 19. szerda, 17.00 Arlechino bérlet

október 20. csütörtök, 17.00 Romeo és Júlia bérlet

október 23. vasárnap, 19.00 Liliomfi bérlet

További bérletes előadások novemberben.