Visszatér a Meseszőnyeg a Puck színpadára

Visszatér a Meseszőnyeg a Puck színpadára

Kisebb kihagyás után március 6-án, szerda délután 17:00 órától lesz ismét látható a Meseszőnyeg című előadás a Puck Bábszínház színpadán. Móra Ferenc meséit Varga Ibolya szőtte bábjátékba, illetve az előadás rendezését is ő jegyzi. Az évszakok váltakozását követő történet a kisebb korosztály számára is, már 3 éves kortól ajánlott.

Az előadás ismertetője:

Az előadás négy mesét sző egybe, mondhatnánk „meseszőnyegbe”, négy kedves családi történetet, melynek szereplőit a gyerekek könnyen felismerhetik. A történetek egy mágikus világba vezetnek, ahová a szülők és a gyermekek „apa meséinek” köszönhetően bármikor átjárhatnak, ahol a szellő és a rózsák emberi hangon szólalnak meg, ahol Szélpostás levelet hoz Télapótól és a pillangók királya csodálatos módon meggyógyítja Pannikát.

A játék kötött dramaturgiája, a színpadi szövegek letisztultsága, a költői nyelv és a tárgyak stilizáltsága is jelzi a kisgyermeknek, hogy ez más, mint az a játszóház, amihez szokott és amennyiben a játék leköti figyelmét, magától értetődően elfogadja (talán először életében) az alapvető színpadi konvenciót: miszerint ő most itt nézőként van jelen, még akkor is ha a színészek néha bevonják vagy beavatják a játékba.

Tekintettel az előadás kis játékterére, a helyek száma korlátozott. Ennek értelmében, arra bíztatja nézőit a színház, hogy amennyiben megtehetik, online váltsanak jegyet a szerdai előadásra, amelyet a következő linkre kattintva tehetnek meg: https://tomtix.ro/evenimente/10555-mesesznyeg-3-?fbclid=IwAR2OavjLMsJ6rPW6sTW-KqW7lJi1RvCM_hQAKXfrRu9_o9fU-xWVctkb1aA