Vígjátékkal  köszönti az új évet a Harag György Társulat

Vígjátékkal köszönti az új évet a Harag György Társulat

Idén is fergeteges színházi produkcióval búcsúztatja az óévet és köszönti az újat a Harag György Társulat. A Hippolyt a lakáj című vígjáték lassan egy évszázada a magyar közönség kedvence, talán nincs is olyan, aki nem tudna kapásból egy-egy idézetet, poént a legendássá vált filmből, vagy ne fújná az előadás egy-egy slágerének szövegét akkor is, ha álmából ébresztenék. A szatmári magyar társulat az 1988/89-es évadban játszotta legutóbb a darabot – a közönség pedig ma is nosztalgiázva emlékszik vissza az akkori előadásra.

Idén december 29-én újra visszatér a szatmári színpadra a különös nevű lakáj, aki nem csak Schneiderék házát, hanem a család egész életét felforgatja.

Schneider Mátyás fuvarozó meglepő gyorsasággal gazdag és sikeres lesz, életét viszont megkeseríti a felesége által szerződtetett grófi lakáj – mert mostanság a lakáj a divat. Schneider lányát, Terkát egy jó családból származó férfihoz, Makács úrhoz akarja hozzáadni az mama, ám arra ő sem számít, hogy a lánya szívét lassacskán egy inkognitóban náluk dolgozó elszegényedett nemesi sarj hódítja meg. A helyzetet pedig tovább bonyolítja Mimi, a lokáltáncosnő megjelenése.  

Az arisztokrata családoknál szolgáló komornyik bevezetése „újgazdagék” háztartásába számos nevettető helyzetre ad alkalmat.

Az előadás szereplői: Gaál Gyula, Nagy Orbán, Moldován Blanka, Bogár Barbara, Bodea Tibor, Diószegi Attila, Péter Attila Zsolt, Gál Ágnes, Keresztes Ágnes és Orbán Zsolt. Rendezője Bessenyei Gedő István, társrendezője pedig Bordás Attila.

Az előadást december 29-én és 30-án 19 órától, majd 31-én 18 órától játsszák – mindhárom alkalommal bérletszünetben.

Az előadásra jegyek kaphatók az Északi Színház jegyirodájában, minden hétköznap 10 és 17 óra között, valamint az előadás előtt egy órával, illetve online, a biletmaster.ro internetes jegyértékesítő rendszerben. További tájékoztatásért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni.