VI. HolnapUtán Fesztivál: a második nap

VI. HolnapUtán Fesztivál: a második nap

Március 21-én, szerdán két mozgásszínházi előadással, valamint a Váróterem Projekt független színházi társulat legújabb produkciójával folytatódott a VI. HolnapUtán Fesztivál. A résztvevők este Orbán Zsolt Pumi szatmárnémeti színész-DJ bulijával zárták az estet.

A HolnapUtán Fesztivál második napja a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzős mesterképzős hallgatóinak előadásával, az Augusztus című nonverbális produkcióval kezdődött. A hallgatók Bruno Schulz novelláiból inspirálódtak, az előadást Balázs Zoltán, a Maladype Színház művészeti vezetője rendezte.

Augusztus– Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem
Fotó: Szigligeti Színház

Este hét órától a Váróterem Projekt vendégelőadását láthatták az érdeklődők a Szigligeti Stúdióban. A váratlanul szülővárosába visszaérkező színésznő történetét rendhagyó, improvizatív keretek között feldolgozó előadást nemrég mutatta be a kolozsvári független társulat. Az előadás szerző-rendezője a nagyszalontai születésű Botos Bálint.

Liget – Váróterem Projekt
Fotó: Szigligeti Színház

Otthon című Albert Camus-feldolgozásukkal érkeztek Nagyváradra a budapesti Duna Táncműhely művészei. Az előadás az otthontalanság és otthonkeresés motívumát dolgozza fel a táncszínház jellegzetes formanyelvén. Az előadást a Nagyvárad Táncegyüttes elismert koreográfus-rendezője, Györfi Csaba jegyzi.

Otthon – Duna Táncműhely
Fotó: Szigligeti Színház

A VI. HolnapUtán Fesztivál számos kiegészítő programra is várja az érdeklődőket. A Kárpát-medencei színészhallgatók alkotói workshopja mellett beindult a fesztiválszerkesztőség is: a Nézőpont-blogot (www.szigligeti.wordpress.com) Tasnádi-Sáhy Péter főszerkeszti, az előadásokról és a hangulatról beszámolót Becsey-Imreh Noémi (KRE Budapest), Brassai Eszter (Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem), illetve Sebesi István (BBTE Kolozsvár) készítenek. A fesztivál zenei programjának felelőse Pumi volt.

A VI. HolnapUtán Fesztivál harmadik napján osztálytermi előadást, ifjúsági Bánk bán-feldolgozást, illetve a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház A tavasz ébredése című előadását láthatják a nézők. Az estet 22 órától a Szigligeti Színészzenekar ingyenes koncertje zárja, amelynek helyszíne a Szigligeti Stúdió.

Jegyek a színház jegypénztárában (nyitva 14-19 óra között, illetve egy órával az előadások előtt), valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. A fesztivál programját okostelefonokon a FestivApp segítségével lehet böngészni.