VI. HolnapUtán Fesztivál: a harmadik nap

VI. HolnapUtán Fesztivál: a harmadik nap

Fiatalokról és fiataloknak szóló előadásokkal telt a VI. HolnapUtán Fesztivál harmadik napja. A félidőnél a Szigligeti Színészzenekar is fellépett.

A fesztivál harmadik napja a kolozsvári Váróterem Projekt osztálytermi produkciójával, Katona József Bánk bánjának feldolgozásával indult. A Bánk bán? Jelen! című előadást a Lórántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban játszotta a társulat.

A nap folyamán a Kaposvári Egyetem is bemutatta saját Bánk bán verzióját: a Bánk bán missziót Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója rendezte, célja pedig, hogy a középiskolás korosztály számára is hozzáférhetővé tegyék a klasszikus dráma aktuális üzenetét.

Az est utolsó előadása a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház A tavasz ébredése volt. A Horváth Anna által rendezett produkció különlegessége, hogy fiatal színészek is közreműködnek benne.

Szigligeti Színház művészeinek zenekara

A harmadik nap koncertprogramjának fellépői a Szigligeti Társulat művészei voltak. Olyan slágerek hangoztak el a művészek feldolgozásában, mint a Django Freedomja, az Imagine Dragons Radioactive-je, Tina Turner Proud Mary-je, vagy éppen az Anna and The Barbies közismert dallamai. A színművészek mellett felléptek a színház irodalmi titkárságának munkatársai is.

A fesztivál következő napjaiban a kolozsvári BBTE hallgatóinak Shakespeare-feldolgozásait, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem Ahogy tetszikét, valamint a Tamási Áron Színház, a Vörösmarty Színház, és a Katona József Színház előadásait láthatja a közönség. Szombaton 12 órától szakmai beszélgetésre kerül sor a színház páholyelőcsarnokában, 15 órától pedig az alkotói workshop bemutatójára invitálnak minden érdeklődőt a szervezők. Március 24-én, szombaton, a fesztivál koncertprogramját a Columbo’s Wife zenekar előadása zárja.

Jegyek még korlátozott számban kaphatók a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, illetve egy órával az előadások előtt), valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon.