Versműsor az évadzáró előadások sorában Marosvásárhelyen

Versműsor az évadzáró előadások sorában Marosvásárhelyen

A DE SZERETNÉK GAZDAG LENNI összeállítással a Magyar Költészet Napja alkalmából a Tompa Miklós Társulat verses szórakozásra és elmélkedésre hívta meg a felnőtteket és az ifjakat. A jeles költők alkotásait felsorakoztató műsor az évadzáró előadások sorozatában is megtekinthető 2018. június 18-án, hétfőn este fél 8-tól a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében.

De szeretnék gazdag lenni – az első vers, amivel az iskolában találkozunk, majd jön az Anyám Tyúkja és a többi Petőfi és Arany és Vörösmarty és Ady… Vajon miért esik ki az életünkből a vers az iskola után? Miért mondja mindenki Petőfire, hogy a legnagyobb költő, majd négyszemközt azt, hogy „nem szeretem Petőfit”… Olvasunk mi manapság verset? Esetleg, ha megjönne a kedvünk hozzá, hogyan tájékozódjunk a kortárs irodalomban? – ezekre a kérdésekre is keresik a választ az alkotók, azaz  Gáspárik Attila rendező-műsorvezető valamint Bartha László Zsolt, Berekméri Katalin, Fodor Piroska, Henn János, Kiss Bora, Kovács Botond, Meszesi Oszkár, Moldován Orsolya, Sebestyén Aba, Simon Boglárka-Katalin, Tollas Gábor és Tompa Klára előadók.

Az összeállításban Ady Endre, Arany János, Babits Mihály, Csokonai Vitéz Mihály, Dsida Jenő, Emőd Tamás, Erdős Virág, Faludy György, Fekete Vince, Hervay Gizella, József Attila, Kányádi Sándor, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Kovács András Ferenc, Lung Zsolt, Markó Béla, Nagy László, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Székely János, Szilágyi Domokos, Vörösmarty Mihály és Weöres Sándor költeményei szerepelnek.

Jegyek egységes 10 lejes áron kaphatók a Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (keddtől péntekig 12.00-17.30 óra között, telefon: 0372 951 251) és a Színházban működő jegypénztárban (keddtől péntekig 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, telefon: 0365 806 865) és online, a www.biletmaster.ro honlapon.

Az előadásra érvényesíthetőek a szabadbérletek, amelyek az évad végén érvényüket vesztik.

Információk a Színház honlapján: www.nemzetiszinhaz.ro és Facebook-oldalán: www.facebook.com/tompamiklos.