Verselőadás Marosvásárhelyen

Verselőadás Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a 2018-as MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA ürügyén verses szórakozásra és elmélkedésre hívja a felnőtteket és az ifjakat.

A DE SZERETNÉK GAZDAG LENNI című előadás minden korosztálynak szeretne rendkívüli verses élményt szerezni, ezért iskolai programba is beilleszthető időpontban – délelőtt 11.00 órától – is megtekinthető lesz, három alkalommal. A matiné-előadásokat azoknak is ajánlja a színház, akik nem tudnak, vagy nem szeretnek esti sötétben közlekedni.

Az összeállításban Ady Endre, Arany János, Babits Mihály, Csokonai Vitéz Mihály, Dsida Jenő, Emőd Tamás, Erdős Virág, Faludy György, Fekete Vince, Hervay Gizella, József Attila, Kányádi Sándor, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Kovács András Ferenc, Lung Zsolt, Markó Béla, Nagy László, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Székely János, Szilágyi Domokos, Vörösmarty Mihály és Weöres Sándor költeményei szerepelnek.

Előadók: Bartha László Zsolt, Berekméri Katalin, Fodor Piroska, Henn János, Kiss Bora, Kovács Botond, Meszesi Oszkár, Moldován Orsolya, Sebestyén Aba, Simon Boglárka-Katalin, Tollas Gábor és Tompa Klára + meglepetés. Válogatta, szerkesztette, a műsort vezeti: Gáspárik Attila.

Az előadás megtekinthető 2018. április 11-én, szerdán, 12-én, csütörtökön és 13-án, pénteken délelőtt 11.00-től és este fél 8-tól a Nemzeti Színház Kistermében.

Jegyek egységes 10 lejes áron kaphatók a Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (keddtől péntekig 12.00-17.30 óra között, telefon: 0372 951 251) és a Színházban működő jegypénztárban (keddtől péntekig 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, telefon: 0365 806 865), valamint online, a www.biletmaster.ro honlapon.