Vendégjátékok márciusban a Szigligeti Színházban

Vendégjátékok márciusban a Szigligeti Színházban

Márciusban két meghívott előadással vár minden kedves érdeklődőt a Szigligeti Színház. A teátrum a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházat, valamint a kolozsvári BBTE Színház és Televízió Karának harmadéves színészhallgatóit látja vendégül.

Március 23-án 18 és 20 órától a Szigligeti Stúdióban vendégszerepelnek a BBTE végzős színésznövendékei. A Hatházi András által rendezett Mennyi?! című előadás a hallgatók közös játékán és improvizációin alapszik. Helyek ingyenesen foglalhatók.

Roberto Zucco
Tomcsa Sándor Színház, fotó: Balázs Attila

Március 29-én a budapesti Nemzeti Színház után Nagyváradon vendégszerepel a Tomcsa Sándor Színház Roberto Zucco című előadása. Az igaz történeten alapuló előadás rendezője Zakariás Zalán, a produkció kapcsán a következőket nyilatkozta: „Zucco történetén keresztül az egyén és társadalom viszonyának problematikussága bontakozik ki, az egyéni meggyőződés és akarat, valamint a társadalmi normák, elvárások, emberi jogok és életigenlés állnak szemben egymással. Az előadás azoknak a problémáknak az egyéni vonatkozásait kutatja, amelyek mindannyiunkat foglalkoztatnak az előttünk tornyosuló problémák kapcsán, a megemelkedett ingerküszöbünket ostromolja, arra keresve választ, hogy „hogyan vagyunk összerakva” mi, emberek”. Jegyek már kaphatók a színház jegypénztárában, amely hétfőtől péntekig 14-19 óra között, valamint hétvégeken az előadások előtt egy órával tart nyitva.