Vendégjátékok hete a kolozsvári színházban

Vendégjátékok hete a kolozsvári színházban

Magyarországi és francia előadásokat lát vendégül május utolsó hetében a Kolozsvári Állami Magyar Színház. A budapesti Vígszínházzal való több éves partnerség keretében két előadással vendégszerepel újra Kolozsváron a magyarországi társulat. Május 26-án, hétfőn este 8 órától Majsai-Nyilas Tünde egyéni előadásában Esterházy Péter Csokonai Lili – Tizenhét hattyúk című regényének színpadi változata látható a színház Stúdiótermében (rendező: Sopsits Árpád).

Csokonai Lili – Tizenhét hattyúk

Kedden, május 27-én pedig az Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója által rendezett Hanoch Levin-dráma, az Átutazók látható a Nagyszínpadon. Az előadás főbb szerepeiben Törőcsik Mari, Kern András, Hegyi Barbara, Reviczky Gábor, Börcsök Enikő, Lukács Sándor, Halász Judit látható. „Amikor Törőcsik Mari megy át a színen, ötször vagy hatszor, mindig megtörténik a csoda. Mindig más, bár mindig ugyanaz, de a néma, ravasz ellenállásának, a kiutálás elleni kitartó, csak haláltól legyőzhető küzdelmének más és más szakaszában.” – írja Zappe László kritikus az előadásról.

A franciaországi Umbral Társulat előadása, Matei Vișniec román drámaíró Le Cabaret des Mots (A szavak kabaréja) című darabjának színrevitele május 27-én, kedden este 8 órától tekinthető meg a Stúdióteremben. A Maud Dhénin és Victor Quezada-Perez által rendezett előadásban bohócok testesítik meg az emberi szavakat, szöveg, zene és dalok játékos keveredésével csodálatos kabaré-világot teremtve. A francia nyelvű előadás román felirattal tekinthető meg, a vendégjátékra a kolozsvári Francia Intézettel való együttműködés keretében kerül sor. Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, naponta 10-13 és 16.30-18.30 között (tel.: 0264-593468), valamint a www.biletmaster.ro oldalon.