Vendégjáték-bérletes budapesti előadások   a marosvásárhelyi nemzetiben

Vendégjáték-bérletes budapesti előadások a marosvásárhelyi nemzetiben

A Tompa Miklós Társulat ebben az évadban is vendég-társulatok fellépésével színesíti színházi kínálatát.

A következő napokban Tom Stoppard: ROSENCRANTZ ÉS GUILDENSTERN HALOTT című színműve a budapesti Vádli Társulás, a Füge Produkció és a Szkéné Színház közös előadásaként vendégszerepel Marosvásárhelyen.

Tom Stoppard igen gazdag drámaírói munkásságának máig legsikeresebb darabja a Rosencrantz és Guildenstern halott, a Shakespeare Hamletjébe oltott abszurd komédia.

A darab rendezője Szikszai Rémusz, aki 1994-ben szerzett színészdiplomát a Marosvásárhelyi Színművészeti Akadémián. Pályáját Kolozsváron kezdte, majd a budapesti Bárka Színházhoz szerződött. 2011-től nagy sikerrel alkot rendezőként is. Szereposztás: Rosencrantz – Nagypál Gábor, Guildenstern – Kaszás Gergő, Színész –  Fodor Tamás, Alfréd – Varga Ádám, Hamlet – Király Attila, Ophelia – Simkó Katalin, Claudius  Tamási Zoltán/Mucsi Zoltán, Gertrud – Bánfalvi Eszter, Polonius – Tóth József, Aki mindig velünk van – Huszár Zsolt.

Az előadás a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében látható április 24-én, vasárnap 19.30 órától – érvényes a Kedvezményes vendégjáték bérlet, 25-én, hétfőn 14.00 órától és 19.30-tól, érvényes a Bernády György mecénás bérlet és Vendégjáték bérlet.

A szabadon maradó helyekre jegyek válthatók a Kultúrpalota jegyirodájában, a színházi jegypénztárban és a www.biletmaster.ro honlapon.