Vendégelőadások májusa Marosvásárhelyen

Vendégelőadások májusa Marosvásárhelyen

Május hónap folyamán változatos vendégelőadásoknak lesz házigazdája a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház.

Újra Marosvásárhelyen vendégszerepel a katowicei Teatr Śląski. A lengyelországi művészek két előadással lépnek közönség elé a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban.

Ingvar Ambjørnsen – Peter Nœss – Axel Hellstenius Elling című darabja 8-án, pénteken, 19.30 órától tekinthető meg a kisteremben.

Szintén a katowiceiek előadásában látható Beppe Navello Cinema! című szöveg nélküli performansza 9-én, szombaton 19:00 órától látható a Nagyteremben.

Május 17 és 23. között zajlik a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház szervezésében A TÁNC HETE című rendezvénysorozat, melynek égisze alatt a budapesti Magyar Állami Népi Együttes, a bukaresti Ion Luca Caragiale Színház és Filmművészeti Egyetem tánc tagozata, a Közép-Európa Táncszínház,  a  marosvásárhelyi András Lóránt Társulat,  a Szegedi Kortárs Balett és a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a kolozsvári GroundFloor Group valamint a Maros Művészegyüttes előadásában klasszikus, kortárs, népi és alternatív tánc-, balett- és mozgásszínházi produkciók kerülnek közönség elé.