Vendégelőadás, bérletes előadások, gyűjtés és Zanza-kedvezmény  A Tompa Mikós Társulat május végi műsora

Vendégelőadás, bérletes előadások, gyűjtés és Zanza-kedvezmény A Tompa Mikós Társulat május végi műsora

Erdélyi turnéja keretében Marosvásárhelyen is vendégszerepel a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulata, amely Keresztes Attila által rendezett vígjátékot mutat be május 29-én, szerdán a Nemzeti Színház nagytermében.

Májusban újabb két alkalommal – május 25-én, szombaton és 31-én, pénteken – tekinthető meg Kovásznai György Csontváry című naiv életrajzi teátruma, amelynek ősbemutatója május elején volt a színház nagyszínpadán.

Súlyos cukorbetegségben szenvedő kisgyermek gyógykezelését támogató kampányhoz csatlakozott a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház.

ERÉDÉLYI TURNÉN A NYÍREGYHÁZI „ÖZVEGY KARNYÓNÉ”: május 29-én vendégjáték Marosvásárhelyen

Erdélyi turnéja egyik állomásaként Marosvásárhelyen is vendégszerepel a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulata.

Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című  vígjátékát – Keresztes Attila rendezésében – május 29-én, szerdán 19.00 órakor láthatják a vásárhelyi színházkedvelők a Nemzeti Színház nagyteremében.

Az erdélyi turné első állomása a szatmárnémeti Sorompók Nélkül Fesztivál, ezt követően látható a produkció Marosvásárhelyen, majd Sepsiszentgyörgyön és Székelyudvarhelyen.

A Pregitzer Fruzsina címszereplésével játszott előadásról a Szabolcs Online szerzője, Karádi Zsolt a következőket írta:

„Keresztes színházában Csokonai munkája alkalmat ad arra, hogy (a posztmodern eklektika jegyében) benne számtalan geg segítségével megmutatkozzék egy ízig-vérig kreatív színházi látomás. A nyíregyházi Karnyóné rendkívül rétegezett alkotás: a tragikus végkifejlet felé araszoló mesében fokozatosan egyre több lelemény jelenik meg, hogy aztán az utolsó fél órában a jó ízlés határain belül maradó aktualizálás és a burleszk(film)ekre emlékeztető elemek beépítésével képes legyen hitelesíteni a tündérbohózat műfaji követelményeinek is eleget tévő vígjáték dramaturgiáját.”

A nyíregyházi vendégelőadás jegyet a Kultúrpalota jegyirodájában (hétfőtől péntekig 12.00 óra és 17.30 között, tel: 0372 758 230), a színházi jegypénztárban (hétfőtől péntekig 12.00 és 15.00 óra között, tel: 0365 806 865), illetve online, a www.biletmaster.ro honlapon lehet váltani.

CSONTVÁRY: bérletes előadások május 25-én, szombaton és május 31-én, pénteken 19.00 órától

 

Május 25-én, szombaton a Köteles Sámuel pedagógus bérletek, május 31-én, pénteken az Aranka György diákbérletek tulajdonosai láthatják a 19.00 órától a Csontváry című előadást.

Kovásznai György naiv életrajzi teátrum műfaji megnevezésű színpadi alkotásának ősbemutatójára május elején került sor a Nemzeti Színház nagytermében.

Csontváry festőt Dukász Péter, a Temesvári Csíki Gergely Állami Magyar Színház művésze játssza. A www.nemzetiszinhaz.ro honlapon olvasható interjúban a címszereplő arról is mesélt, hogy Kövesdy Istvánnal, az előadás rendezőjével együtt látogatták meg a Pécsett kiállított legjelentősebb Csontváry-gyűjteményt. Az élmény kapcsán a beszélgetésben azt is hozzáfűzte: “Tudtommal akkor még ő sem (megj.: Kövesdy István) gondolt arra, hogy valaha majd Csontváryról fog darabot rendezni. Nekem sem volt sejtelmem, hogy létezik egy róla szóló darab, csak csodálója voltam zseniális munkásságának. Ezért még a szokásosnál is nehezebb a szerepet megformálni, hiszen hús-vér figurát kell csinálni egy ikonból, egy bálványból.

 

Az előadások fennmaradó helyeire jegyet a Kultúrpalota jegyirodájában (hétfőtől péntekig 12.00 óra és 17.30 között, tel: 0372 758 230), a színházi jegypénztárban (hétfőtől péntekig 12.00 és 15.00 óra között, tel: 0365 806 865), illetve online, a www.biletmaster.ro honlapon lehet váltani.

 

GYŰJTÉSI KAMPÁNY SÚLYOSAN CUKORBETEG KISLÁNY MEGSEGÍTÉSÉRE

 

A Marosvásárhely Televízió (TTM) kezdeményezésére a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház csatlakozott ahhoz az anyagi adománygyűjtési akcióhoz, amely egy súlyosan cukorbeteg 3 éves kislány megsegítésére irányul. A kampány május 17-től június 1-jéig tart, ez idő alatt a Nemzeti Színház előadásain résztvevő nézők egy erre a célra elkészített dobozba helyezhetik el pénzadományaikat a beteg kislány megsegítésére.

 

EGÉSZ HÓNAPBAN 20%-os KEDVEZMÉNY A ZANZÁBAN

Május 10. és június 10. között 20%-os kedvezményben részesülnek a Zanza Kávézóban azok a vendégek/nézők, akik a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház által kibocsátott jegyet mutatnak fel számlájuk törlesztése előtt (a kedvezmény a www.biletmaster.ro honlapon vásárolt jegyekre is érvényes).

 

A kedvezmény a kiválasztott előadás estéjétől másnap 12.00 óráig érvényes. A színházjegyet a Zanza Kávézó pincérének kell  átnyújtani a számla igénylése előtt.

1 színházjegy = 20%-os kedvezmény 1 személynek. (Az akció nem igényelhető 0 lej értékű jeggyel.)

Színház után irány a Zanza!

 

2013. május 22.