Véget ért az Osonó negyven napos európai turnéja

Véget ért az Osonó negyven napos európai turnéja

Az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást augusztus 20. és szeptember 29. között nyolc országban, 17 alkalommal mutatta be a társulat, összesen 8.200 kilométert utazva. Ebben az időszakban került sor az olaszországi Etoile Európai Színházi Központtal közösen létrehozott koprodukció bemutatására is, valamint a monacói világfesztiválon való fellépésre, ahol egy marokkói nemzetközi fesztiválra kapott meghívást a csapat.

A bemutatott előadásokon túl, Fazakas Misi és Mucha Oszkár nyolc műhelyfoglalkozást tartott vajdasági magyar valamint olaszországi fiatalok számára, illetve több közönségtalálkozóra is sor került. Augusztus végén, a négyévente megrendezésre kerülő monacói világfesztiválon nagy sikerrel mutatkozott be a társulat, így az előadás meghívást kapott a 2014. május 13. és 18. között megrendezésre kerülő Marokkói Nemzetközi Színházi Fesztiválra.

A turné részeként, az Osonó szeptemberben egy olaszországi színházi projekt keretén belül két produkciót készített az Etoile Európai Színházi Egyesülettel közösen. A Fehér halál című koprodukciót Daniele Franci olaszországi rendező hozta létre osonós és olasz színészekkel, míg a Bolondok törvénye című előadást Fazakas Misi rendezte tíz, erre a projektre beválogatott olaszországi színész számára. A projekt következő szakaszára október 21. és 28. között kerül sor Sepsiszentgyörgyön, ahol az Osonó látja vendégül az olaszországi társalkotókat. A közösen létrehozott előadásokat október végén, a HúszévesAzOsonó rendezvénysorozat keretén belül láthatja a sepsiszentgyörgyi közönség.

Októberben a társulat Hargita- és Kovászna megye-i falvakba, valamint Erdély szórványtelepüléseibe szervez kiszállásokat. Az Osonó Színházműhely által szervezett következő esemény a HúszévesAzOsonó rendezvénysorozat keretén belül, az Osonó Bázisnak nevezett székhely avatóünnepsége lesz, amely eseményen sor kerül a társulat által meghirdetett „Ami nem tetszik…” fotó-és filmpályázat alkotásainak bemutatására és díjazására, valamint egy fergeteges sZempöl koncertre.