Véget ért az idei TESZT

Véget ért az idei TESZT

Vasárnap este a házigazda társulat nemrégiben bemutatott IV. Henrik előadásával zárult a TESZT (Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó) tizenkettedik kiadása. A május végén megvalósuló TESZT 2019 előadásait idén, a redukált program ellenére, több, mint egyezer néző láthatta. A május 20. és 27. között megrendezésre kerülő fesztivál keretén belül hét országból hét meghívott produkció volt látható a Csiky Gergely Állami Magyar Színház színpadain, illetve a házigazda társulat két alkalommal lépett fel.

Az előadásokat követően a TESZT hagyományaihoz híven, esténként közönségtalálkozó zárta a fesztivál napjait, amelyeket a magyarországi Revizor online folyóirat két munkatársa, Csáki Judit és Jászay Tamás vezetett a színház előcsarnokában.

A Fesztivál csökkentett programjának apropóján az idei TESZT-en az együtt töltött idő, a támogatás, színház szeretet különösen fontos szerepet játszott, bár az előadások elsődlegesen a hős-antihős fogalompár köré szerveződtek. A fesztivál honlapján a már megjelent visszajelzések is megtalálhatók, amelyeket folyamatosan frissítünk.

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és a TESZT csapata ezúton szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik részt vettek a fesztivál programjain és segítették azok megvalósítását.