VEDD KÉZBE A KULTÚRÁT! HAGYJ NYOMOT RAJTA!

VEDD KÉZBE A KULTÚRÁT! HAGYJ NYOMOT RAJTA!

Kulturális kihívásokkal kezdte az idei évadot a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulata. Bérletkampány és Magyar Dráma Napi kincskeresés után most ismét KULTur kalandra várják az érdeklődőket.

A szeptemberben meghirdetett bérletkampány folytatásaként október 12-én, vasárnap délután 3 és fél 7 között utcai KULTur kalandra hívnak a temesvári magyar színház színészei. Vedd kézbe a kultúrát, hagyj nyomot rajta! felszólítással a szervezők a temesvári járókelők közreműködését kérik, hogy egy délután leforgása alatt az idei ősz legKULTabb szavának négy betűjét saját kéznyomaikkal rajzolják meg.

Az Alba Iulia utcán felállított négy tábla, amely a KULT szó négy betűjének megrajzolására szolgál, az esemény után a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előterében kap majd helyet.

Nincs ok aggodalomra, hiszen a kezeken maradó festék könnyen lemosható. Az azonban, ami ennek nyomán, az Önök közreműködésével születik majd meg, az szerves részét képezi a város kulturális életének. Szimbolikus gesztus ez, mellyel a temesvári közönség és a színház közötti élő és szoros viszonyt szeretnénk hangsúlyozni.  – Kedves Emőke rendező, az esemény kordonátora.

Vedd kézbe a kultúrát! jelmondattal hirdetett bérletet szeptemberben a Színház, ahol kihangsúlyozták, a KULT Card nem pusztán egy egyszerű színházbérlet. A kölcsönös barátság és tisztelet jele, ahol belépőt biztosítanak az évad 5 nagytermi bemutatójára és féláras jegyet a színház minden más nagytermi, stúdió és bábelőadására. Mindemellett, a bérlet tulajdonosai  az idén is megrendezésre kerülő Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó meghívott előadásaira is féláron válthatnak jegyet, illetve bérletet.