Vastaps-díjat és Hűség-díjat osztottak ki a marosvásárhelyi színházban

Vastaps-díjat és Hűség-díjat osztottak ki a marosvásárhelyi színházban

Pénteken tartotta a Tompa Miklós Társulat idei évadának első premierjét, a Hamvas Béla szövegeiből, Mezei Kinga rendezésében készült Olbrin Joachim csodálatos utazása című előadást. A bemutatót követően Gáspárik Attila vezérigazgató és Keresztes Attila, a társulat művészeti igazgatója Vastaps- illetve Hűség-díjakat adott át az előző évad kiemelkedő művészeinek.

A Vastaps-díj többéves hagyományra tekint vissza, a legtöbb előadást játszott valamint legtöbb próbán részt vett színész illetve színésznő jogosult rá. Gáspárik Attila szavaival élve, ez nem művészeti jellegű kitüntetés, hanem a befektetett, olykor emberfelettinek ható munka elismerése. A Vastaps-díjat idén Lőrincz Ágnes és Bartha László Zsolt színművészek vehették át. A díjat a marosvásárhelyi Bioeel gyógyszer- és kozmetikai gyár támogatta.

A visszavonuló kollégák évtizedes munkájáért járó Hűség-díjat idén Sugó Erzsébet kapta, aki nem csak súgója volt több mint harminc évig a színház magyar tagozatának, de számos előadáshoz a súgó feladatkörén túlmutató dramaturgi munkával is hozzájárult.

 A díjazott Bartha László Zsoltot legközelebb szeptember 21-én, szerdán este 19 órától kezdődő A szuzai menyegző című felolvasószínházi előadásban, Lőrincz Ágnest pedig szeptember 23-án, pénteken a 19.30-tól kezdődő Az ördög próbája című nagysikerű produkcióban láthatja a közönség.