Vándornaplók és A lecke  a Tánchét műsorán

Vándornaplók és A lecke a Tánchét műsorán

Különleges produkciókkal folytatódik a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház szervezésében zajló A TÁNC HETE című rendezvénysorozat.

A Közép-Európa Táncszínház kortárs táncelőadása, a VÁNDORNAPLÓK – Mészáros Máté és Kun Attila alkotása – tulajdonképpen a koreográfusok vallomása az útkeresésről, alkalmazkodásról, az otthonon kívüli létezésről. Hosszas érlelődést, belső formálódást követően az anyaföld hazahívó és megtartó ereje által ihletve osztják meg a külföldön szerzett tapasztalataikat.

Vándornaplók

Az előadás május 20-án, szerdán 20.00 órától tekinthető meg a Nagyteremben.

A tánc-sorozat következő produkciója Eugen Ionesco: A LECKE című darabjának mozgásszínházi előadása a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat színrevitelében. Rendező-koreográfus: Györfi Csaba. Az alkotók ajánlása szerint a tudás minden áron való megszerzése és birtoklása archetipikus értelemben vett konfliktusforrás – dilemma. Ki kit leckéztet és miért? Isten az embert, ember az Istent, ember az embert – vagy mindenki mindenkit? Mindenesetre szép család: A Mennyei Atya és mely belőle vétetett, a jó tanuló bárány – meg a negyven napos böjt, hogy ne felejtsük az Igét, és a Nagy Zabálás, hogy örömünk legyen mindenben.

A mozgásszínházi előadás május 21-én, csütörtökön, 19.30 órakor kezdődik a Kisteremben.

A tánchét előadásaira jegyek 25 és 15 (kedvezményes) lejes áron kaphatók a Kultúrpalota jegyirodájában, a színházi jegypénztárban és a www.biletmaster.ro honlapon. 10 személyes csoportok jelentkezése esetén csoport-kedvezmény érvényesíthető. (1 jegy ára 10 lej)

A TÁNC HETE program támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány, valamint a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal.