Változatos előadásokra és miniturnéra készül februárban a születésnapját ünneplő Kolozsvári Puck Bábszínház

Változatos előadásokra és miniturnéra készül februárban a születésnapját ünneplő Kolozsvári Puck Bábszínház

Az év második havában is teljes gőzzel folytatja munkáját a Kolozsvári Puck Bábszínház magyar tagozata. A székhelyen szombatonként négy előadás lesz látható, melyek mind témájukban, mind stílusukban eltérnek egymástól. A hónap utolsó hetében a kolozsvári intézmény visszatér a Szatmár megyei Nagykárolyba, ahol három előadást játszik majd. Mindezek előtt február 3-án kerül sor a bábszínház 67. születésnapi ünnepségére.

 

Pénteken, február 3-án, immár 67. születésnapját ünnepli a Kolozsvári Puck Bábszínház. Minden kedves nézőt, gyermeket és felnőttet, a színház mindenkori barátait szeretettel várják az erre az alkalomra megszervezett eseménysorozatra. Az ünnepséget a bábszínház magyar tagozata nyitja meg 11 órától a Meseszőnyeg (3+) című előadással. Ennek helyszíne a Művészeti Múzeum Tonitza terme, és az előadást díjmentesen lehet megtekinteni. Az ünnepi műsor 17.30-kor folytatódik az UNIMA és ASSITEJ szaklapok bemutatásával a bábszínház székhelyén, ahol 18 órai kezdettel a román tagozat Pinocchio című előadásának bemutatójára is sor kerül. Az ünnepség záró eseményei 19.30 órakor kezdődnek a Művészeti Múzeum Tontiza termében, ahol Kik nézik a bábszínházat? címmel Mihai Lungeanu rendező vezet majd fórumot. Ezt követően állófogadás zárja a különleges napot.

Nagykárolyi miniturné

 

Február 19-én a társulat Nagykárolyba utazik, hogy egy három napos miniturnén vegyen részt A csuka parancsára (3+) című előadással. A helyi óvodások és kisiskolások február 20, 21 és 22-én, minden nap 10 órától nézhetik meg az előadást a Deák Endre előadóteremben.

A februári turné egy egész éves sorozat első állomása. A Kolozsvári Puck Bábszínház idei tervei között más ehhez hasonló kiszállások is szerepelnek, többek között a Székelyföldön, a Szilágyságban és természetesen Kolozs megyében.

Klasszikus bábszínházi szombatok

 

Több évtizedes hagyományaihoz hűen a bábszínház szeretettel várja nézőit februárban is minden szombaton. A négy tervezett előadás-sorozatot a nemrég felújított A csuka parancsára (3+) indítja február 4-én, 11 órától. Ezt követi február 11-én a Jancsi és Juliska (4+), majd Mátyás Király születésnapja alkalmából 18-án a Ha én lennék Mátyás király (3+) című előadásunk. Ugyancsak februárban, 25-én van műsorra tűzve a Mimorózart (4+) című nagysikerű nonverbális előadásuk.

Szombati előadásokra jegyek válthatóak előadás előtt egy órával a bábszínház pénztáránál, illetve minden nap reggel 8 és délután 16 óra között jegyfoglalás lehetséges Sipos Krisztina közönségszervezőnél a következő telefonszámon: 0731837693.