Valami csaj(ok) várják a nézőket a Kamaraterembe

ÚJ BEMUTATÓ A TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZBAN

Március 7-én és 8-án a Tamási Áron Színház Kamaratermében kerül bemutatásra Neil LaBute Valami csaj(ok) című kortárs amerikai darabja. Az előadást Radu Alexandru Nica rendezésében viszi színre a társulat, aki a temesvári német színház művészeti vezetője, és a fiatal román rendező-korosztály egyik legkiemelkedőbb, UNITER-díjas művésze.

Neil LaBute darabja a főszereplő érzelmes, csalódásokkal teli, visszás vagy épp komikus élményein át tapint rá férfi és nő kapcsolatának problematikus pontjaira. A főhős, házassága előtti utolsó kalandként végigjárja eseménydús legény-életének színhelyeit, sorra felkeresve egykori szerelmeit. Célja: lezárni a múltat, hogy új lapokkal indulhasson a felelősségteljes jövő felé. A múlttal való szembesülés fontos azok számára, akik előre akarnak lépni az életükben, de vajon jóvátehető-e utólagos beszélgetések során az a sok hiba, amit az ember fiatal korában felelőtlenségből, hiúságból, tetszelgési vágyból vagy akár csak figyelmetlenségből elkövetett?

 

A Pasiban (a főszereplő neve Guy) mindenki magára találhat, aki valaha is nosztalgikus érdeklődéssel fordult a múlt felé, aki valaha is megpróbálta átmenteni múló fiatalságának kalandos, sokszínű világát az egyre szürkülő jelenbe. Biztonságos menedékünk a múlt, pedig örök talányok birodalma. Vajon hol lennénk, hogyan élnénk ma, ha bizonyos múltbeli dolgaink másképp alakultak volna? Vajon hogyan viselkednénk most, ha újra kettesben lennénk azzal a bizonyos régi szerelmünkkel? Egyesek örülnek az ilyen helyzeteknek, mások inkább elkerülik ezeket, mert a múltbéli szerelmekkel való találkozások általában meglepetéseket tartogatnak.

 

A darab szövegét az angol eredetiből Ungvári-Zrínyi Ildikó fordította. Az előadás elkészítésében közreműködtek: Cristina Milea (díszlet- és jelmeztervező), Vlaicu Golcea (zeneszerző), Andrei Măjeri (rendezőasszisztens, dalszövegek), Nagy B. Sándor (dramaturgiai munkatárs), Veress Zsóka (ügyelő) és Dobra Mária Magdolna (súgó). Szereplők: Mátray László, Tulit Éva, Pál-Ferenczi Gyöngyi, D. Albu Annamária és Fekete Mária.

 

Neil LaBute

Valami csaj(ok)

 

Fordította: Ungvári-Zrínyi Ildikó

Szereplők:

 

GUY

Mátray László

SAM

Tulit Éva

TYLER

Pál-Ferenczi Gyöngyi

LINDSAY

D. Albu Annamária

BOBBI

Fekete Mária

 

 

Rendező: Radu-Alexandru Nica

Díszlet- és jelmeztervező: Cristina Milea

Zeneszerző: Vlaicu Golcea

Rendezőasszisztens, dalszövegek: Andrei Măjeri

Dramaturgiai munkatárs: Nagy B. Sándor

Ügyelő: Veress Zsóka

Súgó: Dobra Mária Magdolna

Az előadás 15 éven felülieknek ajánlott!