Valami csajok a Nemzetközi Új Színházi Fesztiválon

Valami csajok a Nemzetközi Új Színházi Fesztiválon

Kiszállásokkal és fesztiválmeghívásokkal teli időszakot él a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház. Egy bákói és egy budapesti fesztiválszereplés, valamint egy több napos budapesti előadássorozat után ezúttal Aradra, a Nemzetközi Új Színházi Fesztiválra  kapott meghívást.

A marosvásárhelyi B. Fülöp Erzsébet rendezésében született Valami csajok, avagy egyszeröt című előadás izgalmas színházi forma, mely túllépve a hagyományosnak tekintett színpad-nézőtér biztonságosságából egy valódi hotelszobába helyezi át az eseményeket. A Borbély B. Emília és Kinda Szilárd előadásában megelevenedő történet egy férfi, öt nő és egy utolsó randevú története.

A Ioan Slavici Klasszikus Színház szervezésében, 2013-ban indult fesztivál a sokáig ugyanitt helyet kapó Underground Színházi Fesztivál folytatása. A rendezvény azokat a színházi előadásokat helyezi előtérbe, amelyek tematikusan és esztétikai értelemben véve egyaránt kortársnak nevezhetők, legyenek azok kőszínházi vagy független társulatok alkotásai. Ebbe a meghirdetett tematikába jól illeszkedik a temesvári társulat előadása is. Nem csak a szöveg újragondolt és két színész köré felépített dramaturgiájából, de a választott nem konvencionális tér, a színészek játéka és a mindezeket egybefogó rendezés már-már formabontó megoldásaiból adódóan is.

Az aradi előadásra, május 9-én, szombaton kerül sor este 21 órától.