Vajdasági és szlavóniai körúton az Osonó Színházműhely

Vajdasági és szlavóniai körúton az Osonó Színházműhely

December 4. és 8. között öt településen, Magyarkanizsán, Szabadkán, Eszéken, Zentán és Topolyán kerül bemutatásra a többszörösen díjazott Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista előadás, amelyet minden esetben közönségtalálkozó követ.

Az Osonó már több alkalommal járt Vajdaságban és Eszéken, hiszen a társulat missziójához hozzátartozik a szórványban, illetve a más országokban élő magyar közösségek felkeresése. A Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával létrejövő turné célja, hogy a színházi élmény és a dramatikus módszerekre alapuló előadás utáni foglalkozások kapcsán a két térség magyar fiataljai és közössége közötti összetartozást és kapcsolódást erősítse. Az előadás a közép-kelet-európai térségre jellemző nehézségeket közelíti meg és párbeszédet kezdeményez róluk.

A Fazakas Misi által rendezett előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei képezik, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat. A produkció eddig több mint 535. alkalommal került bemutatásra 3 kontinens 24 országának 180 településén.

Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, Fazakas Hunor, László Fruzsia, Kozma Zsófi, Macsuka Patrik

Technikus: Pászka Gáspár Csongor

Rendező: Fazakas Misi

A turné programja:

December 4, 19 óra: Magyarkanizsa, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény, Művészetek Háza

December 5, 19:30 óra: Szabadka, Népkör Magyar Művelődési Központ

December 6, 12:15 óra: Eszék, Magyar Oktatási és Művelődési Központ

December 7, 19:30 óra: Zenta, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ

December 8, 18 óra: Topolya, Művelődési Ház (színházterem)