Utolsó alkalommal látható a Figuránál A 12-es  kórterem

Utolsó alkalommal látható a Figuránál A 12-es kórterem

Május 7-én, hétfő este 7 órától utolsó alkalommal látható a Figuránál Barabás Olga rendezésében A 12-es kórterem című előadás. A produkció bemutatója 2016. április 12-én volt a gyergyószentmiklósi színházban, közel két év alatt az előadás összesen 23 alkalommal került műsorra.

Néha olyan helyzetbe kerülünk, amely meghaladja erőnket: ítélőképességünk összezavarodik, nem vagyunk kellőképpen okosak és lelkileg, szellemileg is képtelenek vagyunk elfogadni és befogadni azt, aminek a részesei leszünk. De telik az idő és nekünk döntenünk kell. Választani az adott lehetőségek közül, mert szó szerint élet-halálkérdésről van szó. Elmenekülni nem lehet, mert közvetlenül és a lelkünk mélyén érint, bensőséges és meghitt: közelebb visz a legmélyebb érzéseinkhez. Szeretnénk a leghelyesebben dönteni, a mindenki számára legjobban, de rengeteg kérdés felmerül: meddig élet az, amit csak az orvostudomány tud fenntartani helyettünk? Kinek kell meghoznia a fájdalmas döntést, hogy mi legyen akkor? Miért pont én? És ha én, hogyan hat ez rám? Mi történik a hétköznapokkal, a megszokottal, azzal, amiben hiszünk, és amiben nem? Velünk mi történik? Megváltozunk ettől? Ezután más lesz minden? És ha igen, milyen lesz?

Annak érdekében, hogy ezeket a kérdéseket feltehessük és elgondolkozhassunk a válaszokon, egy új drámai szöveg született: Tóth Krisztina műveinek felhasználásával írta Barabás Olga.

A 12-es kórterem egy igen személyes színész-közönség kapcsolat által szándékszik bemutatni ezt az eredeti történetet, amely izgalmas lehetőséget teremt arra, hogy autentikus, örök emberi létkérdésekre keressünk némi bizonyosságot.

 

Az előadást közönségtalálkozó követi az alkotókkal.
Jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak és csoportkedvezménnyel (min. 10 fő) 10 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között, vagy előadások előtt fél órával a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Online jegyek a www.biletmaster.ro oldalon.

A 12-es kórterem

kórházi történet

Tóth Krisztina műveinek felhasználásával írta Barabás Olga

 

Szereplők:

BARTHA BORÓKA, DÁVID PÉTER, D. GULÁCSI ZSUZSANNA, KOLOZSI BORSOS GÁBOR, MÁTHÉ ANNAMÁRIA, TAMÁS BOGLÁR

Zene: FEHÉR CSABA

Díszlet-jelmez: BARABÁS OLGA

RENDEZŐ: BARABÁS OLGA