Útnak indult a Mesekosár

Útnak indult a Mesekosár

November 22-én 10 órától útnak indult a Mesekosár, a Puck Bábszínház magyar tagozatának a legújabb programja. Rekita Rozália színésznő és Forró Ágnes képzőművész a Brémai muzsikusok című mesét elevenítették fel a Hófehérke Óvodában. A Mesekosár címet viselő bábos foglalkozássorozat az évad végéig tart és kifejezetten óvodásoknak szól.

A gyerekek egy mesefilm megnézését követően Rekita Rozália színész és Forró Ágnes képzőművész irányításával készített bábokkal, közösen eljátsszák a történetet. A bábos játékok helyszíne a Hófehérke Óvoda lesz. A kisgyerekek minden alkalommal hazavihetik az adott meséhez készült bábokat.

A felvételeken bemutatott meséket a Kolozsvári TV Magyar Adásával közösen, Forró Ágnes és Rekita Rozália készítették 2001-2002-ben, a Mesekosár műsor keretében. Havonta egy alkalommal, az egész évadon át (összesen nyolc hónapon keresztül) zajlik ez a bábos tevékenység.

A Hófehérke Óvodában bemutatott meséket más óvodákban is meg lehet majd tekinteni, előre megtervezett időpontokban.

A következő mese eljátszására december 5-én kerül sor,. amikor a Mikulás mese lesz bemutatva. Ezt követően: januárban A ravasz róka, a kismalac és a hóliba, februárban a Seprűnyélen világgá című mese, márciusban A nagyravágyó feketerigó Lázár Ervin mese, áprilisban A tyúk és a tojás, valamint az Öt tojás mesék, májusban A teknősbéka és a nyúl La Fontaine meséje, júniusban pedig A szökevény szeplők Lázár Ervin mese képezi a bábos foglalkozások alapját.

Érdeklődni és a bábos mesejátékot igényelni Sipos Krisztinánál, a Puck Bábszínház közönségszervezőjénél lehet a következő telefonszámon: 0731837693.