? Bereczky Sándor | https://bereczky.ro

Ünnepi műsor a magyar kultúra napján a Tompa Miklós Társulat műsorán

A  Himnusz születésének évfordulóján, január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. A XX. századi magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alkotója, Weöres Sándor 1989-ben épp ezen a napon hunyt el. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata idei ünnepi műsorával egyben Weöresre is emlékezik. Az alkotók a költő életművéből válogatott versekkel idézik meg jelenünket, múltunkat, reflektálnak a jövőre, az emberi élet legintimebb momentumaira, a lélek titkos rezdüléseire.

Szereplők: Bíró József, Csíki Szabolcs, Gecse Ramóna, Henn János, Korpos András, Kovács Botond, Lőrincz Ágnes, Moldován Orsolya, P. Béres Ildikó, Simon Boglárka-Katalin, Somody Hajnal, Szabadi Nóra, Varga Andrea. Szakmai irányító: Keresztes Attila; Dramaturg: Szabó Réka; Videó: Sebesi Sándor.

Műfaj: videóinstalláció

Az előadás időtartama: 40 perc

A 14 éven felülieknek ajánlott előadás bemutatójára 2021. január 22-én, pénteken 19 órakor kerül sor a színház Kistermében. Következő előadás január 24-én, vasárnap szintén 19 órakor.

A járványügyi szabályozások miatt korlátozott számú férőhely áll rendelkezésre, a belépés a járványügyi intézkedések szigorú betartásával történik. A Színház tájékoztatja az érdeklődőket, hogy az előadás jellege miatt, azt kizárólag magyar nyelven lehet majd követni.

Emellett január 22-én, délelőtt 11 órától a Magyar Kultúra Napja alkalmából összeállított Téli Csodaházikó című gyerekműsorunk felvételét is megtekinthetik az érdeklődők, melyet a Társulat Facebook-oldalán teszünk elérhetővé.

Jegyek elővételben a Nemzeti Színház nagytermi jegypénztárában (nyitvatartás hétköznapokon 12 és 18 óra között, telefonszám: 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint online a Biletmaster oldalán: https://www.biletmaster.ro/hun/PlaceInfo/440000/Marosvasarhelyi-Nemzeti-Szinhaz

Bővebb információkért kövessék a Tompa Miklós Társulat honlapját (www.nemzetiszinhaz.ro), Facebook, valamint Instagram oldalát (https://www.facebook.com/tompamiklos;  www.instagram.com/tompamiklostarsulat).