Ünnepelt a Puck Bábszínház

Ünnepelt a Puck Bábszínház

Mintegy félszáz gyermekkel és szüleikkel ünnepelte a kolozsvári Puck Bábszínház magyar tagozata a Bábszínházi Világnapot 2017. március 21-én. Jó hangulatú, sikeres, napsütéses eseménysorozat volt.

Délután 4 órakor kezdődtek az események a Puck Bábszínház székhelyén. Az első programpont az úgynevezett „bábkereső” volt. A gyermekeknek és a kísérő szülőknek a város különböző pontjain „elbújt” bábokat, illetve az azokat mozgató színészeket kellett megkeresniük egy térkép és a már megtalált bábok/színészek útmutatásai alapján. Az iskolákban, kávézókban megtalált báboknak aztán kérdéseket kellett feltenni, ahogyan a színészeknek is külön, a feladat teljesítéséért pedig egy színes pecsétet lehetett kapni a térkép hátoldalára. A kicsik lelkesen keresgélték az előadásszereplőket, meglepően kreatív kérdéseket tettek fel mind a báboknak, mind a művészeknek. A bábkereső játék az Életfa Családsegítő Egyesület székhelyén ért véget, öt óra után szabad játékkal, buborékfújással folytatódott az ünnep, a napot pedig, természetesen előadással, a Puck és a többiek című Shakespeare-adaptációval zártuk.

Bábszínházi világnap 

Nánay István színikritikus így fogalmazott világnapi üzenetében: „a bábok fittyet hányva a naturalista valóságnak, a csodák világát képesek megjeleníteni, s az élet jelenségeit olyan mértékben és módon tudják sűríteni, mint egyetlen más színházi műfaj vagy forma sem.” Köszönjük szépen az Életfa Családsegítő Egyesületnek, a Tekergő Meseösvény Egyesületnek, a Báthory István Elméleti Líceumnak, a Kolozsvári Református Kollégiumnak, az Apáczai Csere János Elméleti Líceumnak, a Szabók Bástyája Városi Kulturális Központnak és a Koffer kávézónak a közreműködést, szeretnénk, ha hagyománnyá válna, hogy jeles napjainkat közösen ünnepeljük. Köszönjük szépen mindenkinek, aki velünk töltötte a bábosok ünnepét és társunk volt a csodák világában tett kirándulásunkon.