Ünnepek háza a Csíki Játékszín műsorán

Ünnepek háza a Csíki Játékszín műsorán

A Csíki Játékszín az Ünnepek háza című színművét június 5-én illetve 6-án utoljára játssza bérletben. Június 5-én, szerdán érvényes a Don Juan bérlet, míg június 6-án csütörtökön az Antigoné bérleteseket várják a nézőtérre. Mindkét nap 19 órai kezdéssel tekinthető meg az előadás. A színház várja mindazokat a nézőket, akik korábban elmulasztották bérletükkel megtekinteni az előadást.

A fennmaradó helyek függvényében a bérletes előadásokra jegyet is lehet váltani.

Jegyvásárlásra online a: https://www.bilete.ro/unnepek-haza/ oldalon van lehetőség, valamint személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9 – 18 óra között, illetve előadások előtt egy órával a Csíki Játékszín jegypénztárában.

Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

Az 1989 előtti időszaknak több szakasza ismeretes. A második világháborútól 1989-ig terjedő időt sokan sokféleképpen élték-vészelték át. Sokan estek áldozatául ennek a kornak és a benne uralkodó politikai eszmék képviselőinek.

Kányádi Sándor végig és túlélte a fent  említett korszakot. Írói munkásságából két színházi darabja maradt ránk, az Ünnepek háza és a Kétszemélyes tragédia. Arra vállalkoztunk, hogy írásaiból, költeményeiből és az élete során adott interjúkból egy olyan előadást hozzunk létre, mely egyszerre mesél róla, a nagy költőről és az erdélyi magyar költészet nagykövetéről, helytállásáról, emberségéről és nem utolsó sorban a korról melyben vele együtt olyan sokan kénytelenek voltak élni.

Szereplők: Kányádi Szilárd, Dálnoky Csilla, Fülöp Zoltán, Fekete Bernadetta, Szabó Enikő, Ráduly Beáta, Kozma Attila, Bende Sándor, Zsigmond Éva Beáta, Lőrincz András Ernő, Bilibók Attila, Puskás László, Vass Csaba

Rendező: Kányádi Szilárd, Csiki Zsolt

Koreográfus: Györfi Csaba