UNITER-jelölések a Hamletnek

UNITER-jelölések a Hamletnek

Március 4-én, kedden délután tette közzé a Román Színházi Szövetség (UNITER) a hazai színházi szakma legrangosabb díjára jelölt előadások, színházi alkotók listáját. A 2014-es UNITER-jelöltek között öt kategóriában is megjelenik a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház neve; mindegyik jelölést a Bocsárdi László által rendezett Hamlet-előadással érdemelte ki a társulat.

Fotó: Barabás Zsolt

Az Andreea Dumitru, Sebastian Vlad Popa és Ionuţ Sociu színházi szakemberekből álló jelölő zsűri, a Legjobb előadás díja (William Shakespeare: Hamlet), Legjobb rendezés díja (Bocsárdi László), Legjobb férfi főszereplő díja (Mátray László a Hamlet szerepéért), Legjobb férfi mellékszereplő díja (Pálffy Tibor a Claudius szerepéért), és a Legjobb díszlettervező díja(Bartha József) kategóriában is UNITER-díjra érdemesnek tartja a szentgyörgyi alkotókat.

Fotó: Barabás Zsolt

Az idén huszonkettedik alkalommal szervezett UNITER gálára 2014. április 28-án a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermében kerül sor, ez lesz a díj történetében a harmadik alkalom, amikor nem Bukarestben szervezik meg az ünnepi gálaműsort.