Újvidéken a Tamási Áron Színház

Újvidéken a Tamási Áron Színház

A Tamási Áron Színház ritka vendég Újvidéken, ám november 11-én a Bocsárdi László rendezte Alice című előadásával vendégszerepel az újvidéki Synergy Fesztiválon.

A Tamási Áron Színház és a sZempöl Offchestra közös produkciója egy bizarr beavatástörténet. Alice (Korodi Janka) barangolásai és megfejthetetlen találkozásai értelmezhetőek kamaszkori testtapasztalásként, pszichedelikus vagy önismereti kalandként. Az előadás műfaja is a határon mozog: félúton van a színházi produkció és a koncert között.

 Az Alice című előadást egy éve mutatta be a sepsiszentgyörgyi társulat. Vendégszerepelt 2018-ban az V. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozón (MITEM) Budapesten, illetve a Kisvárdai Fesztivál külső helyszínén, a debreceni Csokonai Színházban. Utóbbiért Erdei Gábor elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat. 2018 őszén részt vett a szatmárnémeti TranzitFeszten és a Bukaresti Országos Színházi Fesztivál (FNT) 28. Kiadásán. Az előadás három díjat hozott el a budapesti Színikritikusok Céhének 2018-as díjátadójáról: Kiss Zsuzsanna a legjobb jelmezért, a sZempöl Offchestra a legjobb színházi zenéért és Korodi Janka mint a legígéretesebb pályakezdő nyert.

A 2018-as Synergy fesztiválon való részvételével a Tamási Áron Színház is bekapcsolódik az esemény kulturális sokszínűséget tematizáló színházi párbeszédébe, ami a két intézmény együttműködésének kezdetét is jelenti.

Az előadást november 11-én 19 órától tekintheti meg a Synergy fesztivál közönsége az Újvidéki Színház Nagytermében.