Újságból valóság? – workshop-felhívás

Újságból valóság? – workshop-felhívás

A Játéktér Egyesület és az Othernessproject, együttműködve Hargita Megye Tanácsával és a Hargita Megyei Kulturális Központtal interaktív problémafelvető műhelyt szervez Csíkszeredában, a Másság-Dialógusok programsorozat keretében.

Az augusztus 8-9-i workshopra Hargita megyei médiamunkások (szerkesztők, újságírók, sajtófotósok, tévések, rádiósok, PR-osok stb.), valamint a szakterület végzős és mesteris diákjait várjuk.

A résztvevőkkel közösen arra vállalkozunk, hogy színházi eszközökkel, személyes történeteinket játékba hozva mélyedjünk el a következő kérdésekben:

Mit jelent a valóság és a véleményekre kíváncsi emberek között kiélezett hírversenyben közvetítetni? Mik azok a dolgok, melyekről úgy gondoljuk, hogy mindenki tudja, vagy hogy mindenkinek tudnia kellene? Mi a sajtó szerepe a közösségépítésben? Hát a közösség bontásában? Ki az, aki tartozik nekünk az igazsággal? Mikor és hogyan tartozunk másoknak az igazsággal? Lehet, hogy elkötelezettségeink és feltételezéseink vezetnek bennünket? Mit jelent megérteni mások igazát? Hogyan lehetséges valakivel egyetértésre jutni?

A koncepciót kidolgozta és az eseményt vezeti: Boros Kinga (színházi szakíró, dramaturg), Prezsmer Boglárka (színházpedagógus), Ungvári Zrínyi Imre (filozófiatanár), Varga Anikó (színházi szakíró).

Az Othernessproject és a Másság-Dialógusok kezdeményezője Sebestyén Rita.

A részvétel ingyenes.

Időpont: 2015. augusztus 8-9. (naponta 10-19 óra között, ebéd- és kávészünetekkel).

Helyszín: Csíkszereda, Hargita Megyei Kulturális Központ, alagsori terem.

A néhány soros bemutatkozással kísért jelentkezéseket július 15-ig várjuk az othernessproject@gmail.com email címre, kérjük, hogy a tárgymezőbe írják be a workshop címét.

Szervezők: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Kulturális Központ, Erdélyi Összművészeti Egyesület, Játéktér Egyesület