Újra színpadon a Túl a Maszat-hegyen - Zenés kalandjáték Marosvásárhelyen

Újra színpadon a Túl a Maszat-hegyen – Zenés kalandjáték Marosvásárhelyen

A „nagyok színházában” eltöltött gyerekkori óráknál aligha van különlegesebb. Kitágul ilyenkor a tér, bűverővel bírnak a hangok, a színek, a legapróbb részletben is ott rejtőzik a teljes csoda. Lehet, hogy később rejtélyes villanásként emlékszik majd erre a nézőtéren ülő óvodás, kisiskolás, de láthatatlan erőforrásává is válhat. (…) Ezért is annyira örvendetes, hogy a Tompa Miklós Társulat új évadjának repertoárjában egy mesejáték is helyet kapott, mégpedig nem is akármilyen: Varró Dániel zseniális verses meseregényének Presser Gábor dalaival gazdagított színpadi változata Keresztes Attila új rendezésében, jó pár évvel a kolozsvári legendás siker után. – írta a Népújság hasábjain Nagy Székely Ildikó a mesejáték premierjét követően.

Varró Dániel és Presser Gábor Túl a Maszat-hegyen című zenés kalandjátéka ebben az évadban is szerepel a társulat repertoárján, tehát a kicsik és nagyok újra találkozhatnak Maszat Jankával, Andrissal, a Náthás angol Költővel, Makula bácsival, a Babaarcú Démonnal, a Bús, piros vödörrel, Paca cárral meg a Maszat-hegyen túli világ többi lakójával.

A kosz és tisztaság örök harcáról és az egészséges maszat győzelméről szóló mesét 2014. november 22-én, szombaton 14.00 és 17.00 órától lehet megtekinteni a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében, szabadelőadásként.

Jegyek válthatók a kultúrpalotai jegyirodában (hétfőtől péntekig 12.00-17.30 óra között), a színházi jegypénztárban (hétfőtől péntekig 9.00-15.00 óra között és előadások előtt egy órával), valamint a www.biletmaster.ro honlapon.