Újra szerepel a Tompa Miklós Társulat műsorán a MY FAIR LADY musical

Újra szerepel a Tompa Miklós Társulat műsorán a MY FAIR LADY musical

A zenés szuperprodukciót, amelynek mintegy hatvan előadója – színésze és zenésze –, közel száz jelmeze és impozáns díszlete van, 2012 december 31-én mutatták be a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban. A nagy sikerrel játszott előadás a közönség kérésére a 2014/2015-ös évadban újra jelen van a repertoárban.

A premier alkalmával Harsányi Zsolt rendező úgy nyilatkozott, hogy az általa színre vitt produkció mindenféle formabontás és „erőszakos aktualizálás” nélkül igyekszik megmutatni színpadon a klasszikus musical szépségét. ”Shaw romantikus komédiája, a Pygmalion – saját bevallása szerint – a fonetikáról szól. Ez igaz, arról is. Ennél viszont valamivel érdekfeszítőbb a Pygmalion-történet által felkínált lehetőség, amely elgondolkodtatásra késztet alkotó és műalkotás, mester és tanítvány, férfi és nő viszonyáról.”- állítja a rendező.

A főszereplő Elizát alakító Varga Andrea szerint a „ A My Fair Lady látszólag egy nagyon egyszerű történet, de igazából nagyon nehéz darab. A színpadon természetesen semmi sem olyan egyszerű. Gyönyörű dalok vannak benne, mindegyik a kedvencem. És a lélektani folyamatát is sikerült egy olyan oldalról megközelítenünk, ami nem ragad le egy musical színvonalán, hanem felül emelkedik rajta.”

A sokak által kedvelt, és épp ötven évvel ezelőtt 1964-ben Audrey Hepburn és Rex Harrison szereplésével bemutatott Oscar-díjas filmhez hasonlítható színpadi produkcióban Varga Andrea, Bokor Barna, Tollas Gábor, Gáspárik Attila, Lőrincz Ágnes, Galló Ernő, Fülöp Beáta, Moldován Orsolya, Benedek Botond, Barabási Tivadar, Benő Kinga, Boros Csaba, Korpos András, Ördög Miklós Levente, Csíki Szabolcs, László Csaba, Somody Hajnal, Szabadi Nóra, Kiss Bora, Bartha László Zsolt és Varga Balázs színművészek mellett  Antalka Gergő és a Művészeti Egyetem színész szakos hallgatói szerepelnek. Jelmeztervező: Bianca Imelda Jeremias, díszlettervező: Adrian Ganea, dramaturg: Csép Zoltán, koreográfus: Bodor Johanna, zenei vezető, karmester: Incze G. Katalin. Rendező: Harsányi Zsolt.

Az előadás 2014. október 18-án, szombaton 19.00 órától tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében. Következő előadás november 4-én, kedden 19.00 órától.

Jegyek válthatók a Kultúrpalota jegyirodájában hétköznap 12.00-17.30 között és a színházi jegypénztárban 9.00-15.00 óra között, valamint a www.biletmaster.ro oldalon.