Újra műsoron Máthé Annamária Egyetlen című egyéni előadása

Újra műsoron Máthé Annamária Egyetlen című egyéni előadása

Június 8-án, csütörtök este 7 órától a Figuránál újra műsoron Máthé Annamária Egyetlen című egyéni előadása. A gyergyószentmiklósi színház új produkcióját Györfi Csaba – a Nagyvárad Táncegyüttes koreográfusa – jegyzi rendező-koreográfusként.

Egyetlen: az a szó, amiben elfér egy élet. Minden, ami volt és lesz, ott van egyetlen pillanatban, egyetlen jó-rossz döntésben, egyetlen szerelemben, egyetlen lélegzetben, egyetlen… Kár lenne nem észrevenni, hogy minden ember kivételes. Kár lenne nem észrevenni: egyetlenek vagyunk.

Ebből a felismerésből indult a próbafolyamat, azzal a szándékkal, hogy ami létrejön, az személyes és önazonos lehessen.  Az előadás a nőiség különböző szerepköreit vizsgálja néha kritikusan, néha csak elmesélve, megidézve vagy éppenséggel megélve.

Színházi merénylet egy testre – az alkotók azért is választották ezt az alcímet az előadásnak, mert a téma adott esetben maga a színész, aki saját életéből és tapasztalataiból is idéz pillanatokat, múltat, vágyálmokat, vagy akár csak hallott dolgokat. Mindezt azért, hogy végül eljuthasson a saját igazi hangjáig, a belső csendig és addig a mozdulatig, amiről eddig nem tudott. Az előadás több kicsi szösszenet, amely egyetlen Nő testéből, lelkéből fakad.

Az előadás koprodukció a Nagyvárad Táncegyüttessel.

Jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak és csoportkedvezménnyel (min. 10 fő) 10 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt egy órával a színház előcsarnokában.

Információk és helyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

E G Y E T L E N

// színházi merénylet egy testre //

Alkotó-előadó: MÁTHÉ ANNAMÁRIA

RENDEZŐ-KOREOGRÁFUS: GYÖRFI CSABA