Újra műsoron az Ördög próbája Marosvásárhelyen

Újra műsoron az Ördög próbája Marosvásárhelyen

A 2015-ös UNITER GÁLÁN Berekméri Katalin A legjobb színésznő mellékszerepben díjat érdemelte ki a Radu Afrim rendező által színre vitt AZ ÖRDÖG PRÓBÁJA című előadásban nyújtott alakításával.

A díjazást követően jelent meg az Erdélyi Naplóban Pacsika Emília interjúja, melyben a riporter kérdésére, hogy  „Amolyan színházcsináló embernek érzi magát?” a kitüntetett művésznő ekképp nyilatkozott: „Azt hiszem, az vagyok. Nagyon hamar rájöttem: nem biztos, hogy nagyokat kell harcolni, inkább be kell épülni egy szűkebb lokális környezetbe, ahol az ember változtatni tud valamit. Ha naponta csak egyetlen millimétert halad is. Ahol vagyunk, szerintem ott kell naponta jól és pontosan végeznünk a munkánkat. Én a színházra építettem az életemben mindent, anélkül, hogy erről tudtam volna. Van, aki a családjára épít, a gyerekeire, van, akinek sok pénze van, aztán olyan is, aki semmit nem csinál. Ha számvetést készítek, rájövök, észre sem vettem: számos döntést úgy hoztam meg, hogy a színház volt az első helyen. A munka volt számomra mindennél fontosabb.”

A számos fesztiválszereplést, magyarországi és lengyelországi vendégjátékokat követően az előadás a 2015/2016-os évadban is szerepel a Tompa Miklós Társulat műsorán.

Az ÖRDÖG PRÓBÁJA újra megtekinthető 2015. szeptember 26-án szombaton és 27-én, vasárnap este fél 8-tól a Kisteremben. Jegyek válthatók a Kultúrpalota jegyirodájában, a színházi jegypénztárban és a www.biletmaster.ro honlapon.