ÚJRA MŰSORON AZ ARAB ÉJSZAKA

ÚJRA MŰSORON AZ ARAB ÉJSZAKA

A Figura október 19-én, vasárnap este 7 órától újra műsorra tűzi Roland Schimmelpfennig, kortárs német drámaíró darabját, Albu István rendezésében Az arab éjszakát.

 Schimmelpfennig darabjának ősbemutatója 2001-ben volt Stuttgartban. Ezt követően a szöveget számos európai városban vitték színre. A darab egyszerre kihívás rendezőnek és színésznek, hiszen a kortárs szöveg sajátos formája egyedi színpadi nyelvet követel. Az arab éjszaka be nem teljesült álmok története, öt szereplő véletlen találkozása egy sokemeletes tömbház mágikus terében. A hetedik emeleti folyosón jobbra 15, balra pedig 16 egyforma lakásban élik mindennapi életüket a tömbház névtelen lakói. Ezen a folyosón a különös 7-32-es számú skatulya lesz az a mágikus tér, ahonnan a szereplők vágyai, álmai kiindulnak egy olyan útra, mely mindannyiuk számára valamilyen fajta különös végzetet hordoz.

 

A produkció stúdióelőadás a nagyszínpadon. Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. Jegyeket elővételben a színház jegyirodájában lehet váltani munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen. Jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

 

Roland Schimmelpfennig: AZ ARAB ÉJSZAKA

Fordította: Gáspár Ildikó

 

Szereplők:

 

Hans Lomeier: Mihály Alpár Szilárd

Fatima Mansur: Máthé Annamária

Franziska Dehke: Gulácsi Zsuzsanna m.v.

Kalil: Dávid Péter m.v.

Peter Karpati: Moşu Norbert-László

 

Díszlet, jelmez: Bocskai Gyopár m.v.

Rendező: Albu István