Újra műsoron a Murlin Murlo Gyergyószentmiklósón

Újra műsoron a Murlin Murlo Gyergyószentmiklósón

November 4-én, kedden este 7 órától a Figuránál újra megtekinthető Barabás Árpád rendezésében Nyikolaj Koljada, kortárs orosz drámaíró darabja, a Murlin Murlo.

A produkció stúdióelőadás a nagyszínpadon. Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Jegyeket elővételben a színház jegyirodájában lehet váltani munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen. Jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Képzeljünk el egy kisvárost, ahol a kombinátnál dolgozik mindenki, itt élik eseménytelen hátköznapjaikat munka és mulatás között. Képzeljünk el egy várost, ahol poros, szürke háztömbök szegélyeznek szovjet hősökről elnevezett sugárutakat, egy világot, amit varázslatos üveggömbbe zár a közeli kohó füstje és a csirkefarm szúrós trágyaillata. Vagy nem is kell elképzelni? Hiszen ebből a világból jövünk magunk is? Nyikolaj Koljada a kortárs orosz drámairodalom egyik legfontosabb alkotója. Maró humorú, kegyetlen darabjai kíméletlen őszinteséggel szedik ízekre azt az embert, kit önnön képe-másaként teremtett a szocializmus. Történetei fiatalokról szólnak, elvágyódásról, arról, hogy miként lehet élni egy letűnt kor emlékét őrző, kiégett világban.