ÚJRA MŰSORON A MIRANDOLINA KOMÉDIA Gyergyószentmiklóson

ÚJRA MŰSORON A MIRANDOLINA KOMÉDIA Gyergyószentmiklóson

Február 7-én, péntek este 7 órától újra műsoron a Figura nemrég bemutatott komédiája, Dézsi Szilárd rendezésében Carlo Goldoni MIRANDOLINA című darabja. Az előadásra érvényesek az elmaradt bérletek. Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Jegyek válthatók a Figura jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között.

Információk, jegyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon és az org@figura.ro e-mail címen.

Goldoni darabjának története egy firenzei fogadóban játszódik, ahol megszállott versengés folyik a fogadóskisasszony kegyeiért. Mirandolina árván maradt lány, egyedül irányítja a fogadót, ám a talpon maradáshoz szükséges a már-már túlzott női fortély is. Finom modorának, nemes viselkedésének és szépségének velejárója, hogy a helységben vendégeskedő férfiak egytől egyig bűvkörébe kerülnek.

Egy napon megérkezik a lovag, aki látszólag a világ egyetlen nőjéről sem óhajt tudomást venni. Azonban Mirandolina fondorlatossága fokozatosan kibillenti az új vendéget nőgyűlölő szerepéből. Hősködés, indulat, hiúság és féltékenység borzolja a kedélyeket a fogadóban, ám a kisasszony csak azzal nem számol, hogy e szeszélyes és tüzes játszmában ő is megégetheti magát.