Újra műsoron a Mindörökké és a Julius Caesar

Újra műsoron a Mindörökké és a Julius Caesar

A 2016/2017-es évadban a kolozsvári színház újra műsorra tűzi az előző évadban bemutatott Julius Caesar és Pour Toujours (Mindörökké) című előadásokat. Mindkét előadás meghívást kapott az e hónap végén Bukarestben megrendezésre kerülő Országos Színházi Fesztiválra.

A francia származású Dominique Serrand által rendezett Pour Toujours (Mindörökké) című előadás rekviemek zenéjére komponált szöveg nélküli etűdsorozat az életről, és mindarról, ami az ember élete során elveszíthet.

Az előadást vasárnap, október 16-án este 8 órai kezdettel tekintheti meg a közönség a nagyteremben.

Az előadásról Bodó Márta így ír a Játéktér hasábjain: „nem rémítő, nem félelmetes, sőt olykor kifejezetten nevettető és nevetséges, amit látunk, ám könyörtelenül rohan az elkerülhetetlen vég felé egyén, csapat, közösség és az élet maga. Az élet, amelyet láttunk megszületni, gügyögni, járni tanulni, felnőni, okosodni, szeretni, ölelni, játszani, könyörtelenül véget ér, eltáncol a nemlétbe.”

A Silviu Purcărete által rendezett Julius Caesar Shakespeare talán legkeményebb politikai drámája, amely ma is időszerű. Az előadás főszerepét Bogdán Zsolt játssza, Brutus szerepében Viola Gábor látható. Az előadás pénteken, október 21-én este 7 órai kezdettel lesz látható a nagyteremben.

„Ez az előadás úgy tűnik, nem is Julius Caesarról és kortársairól akar igazán szólni. Inkább arról, hogy vajon elég-e puccsal, erőszakkal elvenni a diktátoroktól a hatalmat ahhoz, hogy egy ország sorsa jobbra változzék? És kin vagy min múlik az, hogy a diktatúrák megszüntetése után felvirágzik-e, vagy polgárháborúk martaléka lesz egy ország? És vajon hányszor kell még találkoznunk Philippinél? És hány Philippi is van ma a földgolyón?” – írja Pacsika Emília az előadásról.

Az előadásokra jegyek vásárolhatók online a www.biletmaster.ro weboldalon, valamint a színház jegypénztárában (hétköznapokon 10-14 óra között, és előadások előtt másfél órával, tel.: 0264-431986).