Újra műsoron A kripli Marosvásárhelyen

Újra műsoron A kripli Marosvásárhelyen

Martin McDonagh A kripli című fekete komédiáját a múlt évadban Varró Dániel fordításában, Rareș Budileanu rendezésében mutatta be a Tompa Miklós Társulat.

Martin McDonagh a kortárs angol nyelvű drámairodalom egyik fenegyereke. Előadásait, filmjeit nagy népszerűség, néha rajongás övezi. Díjaihoz, elismeréseihez a napokban adhatta hozzá a legújabbat: a LEGJOBB FORGATÓKÖNYVÉRT JÁRÓ GOLDEN GLOBE-ot idén Martin McDonagh kapta a Három óriásplakát Ebbing határában szkriptjéért.

A kripli című darabja egy fekete komédia a (beteljesületlen) vágyakról, szerelemről, hőstettekről és barátságról: színes világ erőteljes szereplőkkel és hozzájuk méltó nagy érzésekkel. Egy olyan fiú története, aki átlépi saját határait, felülkerekedik az állapotán, és bebizonyítja, hogy bármilyen akadályt legyőz, még akkor is, ha minden ellene van. De vajon sikerül-e valóra váltania az amerikai álmot? Vagy hazaszólítja Inishmaan Szigete.

A szereposztás tagjai: Fodor Piroska, Nagy Dorottya, Tollas Gábor, Galló Ernő, Csíki Szabolcs, Gecse Ramóna, Korpos András, Ördög Miklós Levente, Biluska Annamária.

            Rendező: Rareș Budileanu. Díszlet- és jelmeztervező: Andu Dumitrescu. Sound design, zene: Sasko Kostov.

A 14 éven felülieknek ajánlott előadás 2018. január 18-án, csütörtökön, 11.00 és 19.30-tól tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kisteremében.

Az előadás román nyelvű feliratozással követhető. Jegyek válthatók a Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (hétköznap 12.00-17.30 óra között, telefon: 0372 951 251) és a Színházban működő jegypénztárban (hétköznap 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, telefon: 0365 806 865), továbbá online, a www.biletmaster.ro honlapon.