ÚJRA MŰSORON A KAMPF

ÚJRA MŰSORON A KAMPF

A tavalyi évadban nagy sikerrel bemutatott KAMPF című előadásunk október 3-án, csütörtökön este 9 órás kezdettel vendégszerepel a X. Nemzetiségi Színházak Kollokviumán, Gyergyószentmiklóson. Az előadást a sepsiszentgyörgyi közönség legközelebb október 7-én tekintheti meg este 7 órai kezdettel az Új Stúdióban.

A KAMPF jelentése: harc, azaz protokolláris küzdelem a ranglétrán való felfelé jutásért. Ebben a küzdelemben nincs jutalom, csak mindennapi, folyton változó játszmák, melyekkel mindannyian szembesülünk. Az előadás a kortárs tánc nyelvét használva, játékos formában jeleníti meg hétköznapi vívódásainkat, gúnyolódással, hatalmi játszmákkal szembeni kiszolgáltatottságunkat. Bárki lehet megalázott, az óriásokból is válhatnak kisemberek – ám, a rendező elképzelésében, e harcot célszerűbb játékként, jókedvűen felfogni.

Fehér Ferenc az előadás rendezője első alkalommal dolgozott erdélyi társulatnál, magyarországi előadásai számos nemzetközi színházfesztiválon nagy sikerrel szerepeltek és szerepelnek. A rendező-koreográfus állandó alkotótársa Kovácsovics Dávid zeneszerző, fénytervező, akihez ez alkalommal Bocskai Gyopár jelmeztervező társult.