Újra műsoron a Caravaggio Terminal

Újra műsoron a Caravaggio Terminal

A 2015/2016-os évadban újra műsorra tűzi a Kolozsvári Állami Magyar Színház a Robert Woodruff rendezte Caravaggio Terminal című előadást. A 2014 júniusában bemutatott előadás április 10-én, vasárnap este 8 órától lesz újralátható a Stúdióban, majd április 24-én, vasárnap, szintén este 8 órától.

A Caravaggio Terminal Visky András és Robert Woodruff közös projektjeként a kortárs művész Caravaggióról beszél. A Visky András által írt darab a szerző szerint „nem életrajz és nem hiteles portré kísérlete. Caravaggiónak nem csak lenyűgöző tehetsége tetszett befogadhatatlannak sokak számára, hanem életvitele is. A bíborosi rezidencia, a Palazzo Madama és a prostituáltak lebujai közötti távolság számára a lehető legrövidebbnek mutatkozott. Ez nem egyszerűen a bohém művész életformájából következett, hanem a valódi, a legmélyebben emberi eltökélt keresése, a legkisebbek és megalázottak szenvedéséhez való szinte önpusztító odahajlás.”

Az előadás főszerepét Szűcs Ervin játssza, további szerepekben: Albert Csilla, Bodolai Balázs, Dimény Áron, Imre Éva, Sinkó Ferenc és Varga Csilla látható. Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai: Visky András dramaturg, Carmencita Brojboiu díszlet-és jelmeztervező; Bányász Bertalan, a videoprojekciók készítője, bodoki-halmenkata, zeneszerző. A színpadi mozgást Sinkó Ferenc jegyzi. Rendező asszisztensként Mei Ann Teo, a dramaturg asszisztenseként Jessica Rizzo vett részt az előadás létrehozásában.

Az előadásra jegyek vásárolhatók a színházjegypénztárában (hétköznapokon 10-14 óra között, valamint előadások előtt másfél órával, tel.: 0264-431986), valamint online a www.biletmaster.ro oldalon.