Újra műsoron A brémai muzsikusok a Puck Bábszínházban

Újra műsoron A brémai muzsikusok a Puck Bábszínházban

Szombaton, március 5-én, ismét látható a magyar tagozat nemrég bemutatott A brémai muzsikusok című zenés előadása, 11:00 órai kezdettel.

A Rumi László által rendezett előadásban a közismert mese néhány elemmel bővül, illetve megváltozik. Nézőpontot váltunk és ott kezdjük, ahol általában abba szokott maradni: a brémai muzsikusok már összeálltak és viszatekintenek pályájukra, elmesélik az életútjukat.

Az eredeti mese szerint a szereplők élete megbicsaklik és ha nem kezdenek neki valami újnak, igencsak pórul járnak. A Puck Bábszínház adaptációjában hosszú utat járnak be a szereplők: előbb rokkantosítva látjuk őket (mankókkal, kampósbottal), majd elindulnak a fejlődés útján, melynek végére már dalolászva mesélnek nekünk élettörténetükről.

Az előadás zenéjét Bakos Árpád m.v szerezte, a bábokat és díszleteket Tóth Andrea m.v és Kiss Etele m.v. tervezték. Előadják: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs, Mostis Balázs, Kötő Áron. Ajánlott korosztály: 4 év.

Szerdán, március, 9-én, a Vadas László által rendezett Paprikajancsi kalandjai kerül műsorra. Az előadás rendezője így vélekedik a történetről: „Paprikajancsi kalandjai örökérvényűek, mert az emberi butaságról, illetve jóságról szólnak. Az előbbi  ̶  mint tudjuk  ̶  határtalan, az utóbbiból meg egyre kevesebb van. A népi bölcsesség évszázados tapasztalata szerint minden nehézség áthidalható egy kis furfanggal. Ez a mese a vásári bábjátszás eszköztárával élve, ezeket a jelenségeket mutatja fel, vidám öniróniával. Mert addig, amíg mosolyogni tudunk magunkon: hibáinkon, berögzött rossz szokásainkon  ̶  addig magunkban hordozzuk a javulás csíráját.”

Az előadás szövegkönyvét Demeter Ferencz írta, a díszletet és bábokat György László és Szabó Tünde tervezték, előadják: György László, Giriti Réka. Ajánlott korosztály: 3 év. Az előadásokra előzetesen a https://puckpuppettheatre.eventbrite.com/ címen lehet helyet foglalni, a jegyeket kiváltani pedig a bábszínház székhelyén van lehetőség előadás előtt.